You are currently viewing Matcha grønn te- Lag matcha latte!

Matcha grønn te- Lag matcha latte!

matcha greab tea

Matcha grønn te er:

 • Proppfull av antioksidanter og klorofyll   1 kopp matcha tilsvarer 10 kopper grønn te!
 • Styrkende for kroppen og gir energiboost
 • Gjør deg konsentrert og avslappet fordi den inneholder mye av aminosyren L theanine
 • Rik på koffein og kan være et alternativ til kaffe  1 gram matcha inneholder 35 mg koffein
 • Styrkende på immunforsvaret fordi den er rik på klorofyll og antioksidanter
 • Rik på polyfenol katekiner som øker energiomsetningen og fettforbrenningen
 • Rik på vitamin A og C, kalium, selen, jern, zink og magnesium

Matcha er japansk grønn te malt til grønt pulver. Matcha inneholder ekstremt mye antioksidanter og skårer høyt på ORAC (oxygen radical absorbance capacity). Matcha inneholder polyfenoler, katekiner-EGCG, som regnes for å ha særlig god effekt på energiomsetningen og fettforbrenningen i kroppen. Matcha inneholder koffein (1 gram matcha inneholder 35 mg koffein) og er like oppkvikkende som kaffe – men uten de samme bivirkningene fordi den også har stressreduserende egenskaper.

Japanske Zen Buddhist munker har drukken matcha i tusenvis av år for å slappe av og holde seg fokusert under meditasjon. Matcha inneholder betydelig mengder av aminosyren L-theanine som stimulere til en avslappende tilstand ved å bidra til å indusere alfa bølge hjerne frekvens.

L theanin spiller en rolle i økt produksjon av serotonin og dopamin. Det bidrar til å senke nivåene av noradrenalin, et hormon som stimulerer nervesystemet. Forskere har funnet ut at L theanine kan beskytte hjerneceller mot skader og gi økt kognitiv funksjon. Det er grunnen for at matcha kan gjøre deg mer fokusert og samtidig avslappet!

L-theanine er en aminosyre som teplanten camellia sinesis inneholder store mengder av. Matcha er laget av hele teplanten og er rik på aminosyren. Effekten av L-theanine starter 30 min etter en kopp Matcha te og varer opptil 8-12 timer 

Matcha lages av pulveriserte grønne teblader «camellia sinensis« og har en knallgrønn farge. I motsetning til vanlig grønn te, får du i deg hele tebladet når du drikker matcha. Dette gjør matcha enda sunnere fordi den inneholder mye mer av de gode stoffene.

Se oppskrift på raw matcha energikuler

For å lage matcha te så trengs en tradisjonell bambusvisp og en liten rund bolle. Sammen med steamet mandelmelken gir en kopp Matcha latte mye smak og helse!

matcha latte

Matcha latte

En kopp:
 1 liten ts Matcha pulver Tilsvarer 1 gram 
1 dl kokt vann 80 grader
1 dl usøtet steamet mandelmelk
kokosblomstsukker eller litt honning til søtning om du trenger

Slik gjør du:
matchlatte

 1. Ha matchapulveret og eventuelt litt kokossukkeret i en liten bolle
 2. Hell over litt tevann (80 grader) og visp med en bambusvisp med jevne sirkler til alt har blandet seg godt. Vær mindful når du visper og nyt forberedelsen av din matchalatte
 3. Tilsett resten av tevannet og vips videre til det begynner å skumme litt. Hell over din favoritt kopp og tilsett litt steamet mandelmelk.
 4. Nyt din matcha latte mindful og med en smil om munnen

Er du te elsker? Les mer om te her

Her kan du se en video som demonstrerer hvordan lage matcha latte:

Kilder:
matchasource.com
www.superfoodly.com/orac-values/