You are currently viewing Markset’s BRØDMIX- gluten & gjærfritt -økologisk & fiberrik

Markset’s BRØDMIX- gluten & gjærfritt -økologisk & fiberrik

Markset’s brødmix er basert på havre, chiafrø, knuste gresskarkjerner, solsikkefrø, linfrø, hirse, psyllium husk og  havsalt. Alt fra sertifisert økologisk landbruk. Brødet er glutenfritt, gjærfritt, inneholder godt med protein og fiber.

Brødmix’en blandes med vann og bløtlegges over natten før den stekes. På den måten aktiviseres næringsstoffene i korn/frøene og gjør dem lettere fordøyelig. I tillegg er det eltefritt og veldig lett å lage. Brødmixen inneholder 1,2 kg brød så det er økonomisk i forhold til at ingrediensene er økologiske sertifisert. Og at du i tillegg får et brød du vet nøyaktig hva inneholder og som er laget på en måte som vil ha en positiv effekt på fordøyelsen og energinivået. Brødet er fint å ha tilgjengelig i fryseren både til helgkos og hverdag.

Markset som har utviklet brødmixen har også skrevet boken Levekraft. Les mer på nettsiden www.levekraft.no.

Slik gjør du:

  1. Bløtlegg brødmixen over natten i kjøleskapet.
  2. Hell røren i en langpanne dekket med bakepapir.
  3. Tilsett gjerne litt ekstra himalayasalt/havsalt og eventuelt litt urter som timian eller oregano. Du kan også tilsette nøtter og ekstra frø på toppen. En annen variant med å tilsette kanel og hakkete aprikoser i brødmixen er også veldig godt. 
  4. Stek utifra beskrivelse på pakken. Jeg steker på 150 grader i 90 minutter. (lavere temperatur, lenger tid).
  5. Del opp i ønskede skiver med en pizzadeler på brettet. Brødet blir litt fuktig inni.
  6. Frys ned det du ikke skal spise samme dag og ta opp det du trenger sener. Brødskivene blir ekstra sprø og gode om de etterstekes noen minutter i ovnen eller ristes i brødristeren.
  7. NYT med godt pålegg. Pesto og brie med krydderurter er veldig godt

Bilde viser før og etter steking!

#brødmix #økologisk #godtformagen

Kilder: www.levekraft.no