You are currently viewing Magnetterapi- spennende felt

Magnetterapi- spennende felt

Jordkloden vår er en stor magnet, med en nord- og en sydpol. Magnetismen er livsnødvendig for alle levende organismer. Mennesket har flere millioner magnetfelt i kroppen, små innvendige magnetfelt som styrer funksjoner som f.eks. nerveimpulser, hjerterytme og hjernebølger.

Hver celle i vår kropp har sin egen elektriske krets. Næringsmidler og slaggprodukter tilføres og fjernes gjennom ioner – som er elektrisk ladede partikler.

Ett eksempel på dette er det positivt ladede jernionet (Fe++) som finnes i hemoglobinet i våre røde blodlegemer. Det har som oppgave å binde til seg oksygenmolekyl og føre oksygen fra lungene ut i blodet til kroppens vev og organ. Kroppen vår er full av magnetisme og små elektriske kretser. Det samme er jorden vår.

Kroppen og jorden vår er magnetisk

Hva vet vi om magnetterapiens effekt og studier?

Magnetterapi har blitt brukt i helsefremmende hensikt i tusenvis av år. Magnetterapi ble hyppig brukt på 1700-tallet, men interessen dalte i takt med fremskrittene innen medisinsk forskning. I løpet av de siste tiårene har metoden igjen kommet i fokus, men nå som alternativ medisinsk behandling.

Forskning kan fortsatt ikke gi et fullstendig svar på hva som skjer i kroppen vår når den utsettes for magnetterapi. Vi vet at magnetisme er noe vi har i omgivelsene våre, både den livsnødvendige jordmagnetismen og annen elektromagnetisk stråling. De fleste forskere er enige om at kroppen vår reagerer på magnetismen, og at magnetfeltene kan hjelpe kroppen til å lege seg selv. Menneskene er individuelle og reagerer ulikt på behandlinger, dvs. at vi er ulikt mottagelige for terapier og legemiddel – slik er det også med magnetterapi. Visse mennesker har stor effekt av magnetterapi og andre mindre.

Den doble nobelprisvinneren Linus Pauling studerte elektromagnetiske fenomen og menneskelige celler, blant annet de røde blodcellen i blodet vårt. De siste årene er det gjort flere studier som tyder på at magnetterapi kan ha en smertelindrende virkning og øke restitusjonsprosesser i koppen. Flere forskere betrakter i dag magnetterapi som en naturlig og bivirkningsfri alternativ medisinsk behandlingsmetode.

Les mer om studiene i linkene nederst i kildehenvisningen.

Jording- magnetfelt

Jording et et fenomen som er mye fokus på for tiden. –fysisk jordkontakt med bar hud, ofte omtalt som “jording”. Når vi mennesker står med bare føtter på jorda, flyter en svak strøm (av negativ elektroner) gjennom kroppen. Det samme gjør det å bade i sjøen, stå ved fossefall, være i naturen. Alt dette er en motpol mot stress fra all elektronikken vi omgis oss med. Jeg tror mange kjenner på stress i form av for mye tid foran skjerm, konstant omgitt av elektronisk nettverk, dårlig eller for lenge inneklima, forurensing (fra luften eller maten vi spiser) osv. Alle disse tingene gjør at vi blir for positiv ladet og trenger jording (negativ lading) for å komme i balanse. Vi ser en ny trend om at folk trekkes til naturen og tilbringer mer tid der enn før. Noe jeg syntes er fantastisk som er så fan av naturen og alle opplevelser den gir

Du kan lese mer om jording her.

Hva er magnetterapi?

Magnetterapi påvirker sirkulasjonssystemet (blodets kretsløp) i kroppen. En økt blodstrøm medfører at oksygen og næringsstoffer føres raskere ut til skadet muskulatur og vev. Den økte blodstrømmen gjør også at slaggstoffer transporteres bort høyere grad enn normalt muskelarbeid, noe som gir mindre negative effekter som f.eks. stivhet og smerte.

Velloflex magnetterapi

Grunnen for at jeg skriver et blogginnlegg om magnetterapi og velloflex mangnet madrass er fordi jeg personlig har testet flere mangetprodukter. Og i det siste har jeg sovet på Velloflex magnetterapi madrassen. Det har vært en svært positiv opplevelse. Det er sjeldent jeg snakker om produkter og gir anbefalinger. Det er kun når jeg virkelig liker noe.

Velloflex magnetterapi er en madrass som legges over madrassen din før du legger over laken. Den kan ligge der permanent. Velloflex inneholder verdenspatenterte magnetteknologien i BIOflex-magneten og fungerer som hjelp til god søvn, smertelindring og gjenopprettelse –  balanse av hele kroppen.

Velloflex Magnetmadrass fungerer ved rehabilitering ved tilstander som stivhet, ømhet og smerter i muskler eller ledd, samt søvnproblemer. Eller som et hjelpemiddel som kan brukes både når en mindre alvorlig ting skal rehabiliteres og som smertelindring ved alvorligere problem.

De fleste merker forbedringer allerede første natten. Kroppen vil ofte renses ut de første dagene og det kan resultere i at man svetter litt mer. En kløende og stikkende følelse i hender og føtter når oksygennivået øker er også vanlig. En viss svimmelhet kan oppleves. Dette er tegn på at magnetterapien er virksom.

Velloflex Komfort magnetmadrass er en behagelig og høykvalitativ toppmadrass. Den har en overflate av bomullssateng som er OekoTex 100 sertifisert. Det omfattende magnetsystemet er av BIOFlex-magneter, 495 magnetfelt i en 90 cm bred madrass (kommer i mindre utgaver også) Du legger toppmadrassen oppå din normale sengemadrass og trekker et laken over. Det går fint å bruke den på begge sider, effekten er den samme. Maskinvask 40 grader. To års fabrikkgaranti og 30 års effektgaranti på magnetene.

Min Velloflex magnest madrass (bilde under) er i 90 cm som dekker hele området jeg sover. De første dagene var litt sensitive. Det vil si at jeg kjente litt stikking i kroppen når jeg la meg. Etter noen dager gav det seg. Det er mulig å legge et teppe over madrassen de første dagene /ukene for å gjøre magnestsystemet mildere til kroppen venner seg til dem. Grunnen for at jeg ønsker å bruke magnetmadrass er for at vil kroppen min skal restitueres seg optimalt over natten. Jeg ønsker å stimulere blodsirkulasjonen slik at oksygen går til muskler og ledd. Jeg har tro på at det gjør at jeg kan opprettholde bevegeligheten og smidigheten i kroppen min. Etter som jeg er veldig aktiv og bare blir eldre med årene:) Fra tid til annen har jeg smerte og ubehag i nakken og håper at denne madrassen kan lindre dette (lindre muskelspenninger) samt optimalisere bevegeligheten  Jeg bruker også magnet puten som jeg legger i nakken når jeg feks ser på tv eller leser.

Som med alt i livet så handler balanse i hverdagen (god helse) om en livsstil med fysisk aktivitet i naturen, naturlig ren mat, gode tanker og naturlig terapi når det trengs og er mulig

Du kan foreløpig kun bestille produktene på nett. Link til nettsiden i Norge:

 

Kilder

VELLOFLEX: vello-flex.no

VOF: vof.no/medisinsk-bruk-magnetisme-elektromagnetisme/