You are currently viewing Kroppen vår består hovedsakelig av 3 grunnstoffer

Kroppen vår består hovedsakelig av 3 grunnstoffer

97,85 % av kroppen består av de følgende grunnstoffer

65 % Oksygen – Inngår i nesten alle stoffer

18 % Karbon – inngår i nesten alle stoffer

10 % Hydrogen – Inngår i nesten alle stoffer

3 % Nitrogen – proteiner og DNA

1,5 % Fosfor – DNA, skjelett og tenner

0,35 % Kalsium – skjelett, tenner og blod

Kroppen består først og fremst av oksygen, hydrogen og karbon. I hovedsak fordi vann – som består av oksygen og hydrogen – utgjør ca. 70 prosent av kroppen, mens karbon er et sentralt grunnstoff som inngår i alle biologiske molekyler.

I tillegg er det nitrogen, kalsium og fosfor som er basale byggesteiner fordi de må være til stede for å danne protein, skjelett og DNA. Mange av grunnstoffene som forekommer i små mengder, har sentrale oppgaver i kroppen og er helt nødvendige for at vi kan overleve. Det gjelder blant annet kalium, svovel og magnesium.

De 3 grunnleggende grunnstoffene i kroppen vår: Oksygen, karbon og hydrogen består også karbohydrater, fett og proteiner av (proteiner inneholder i tillegg nitrogen). Det er de samme stoffene som kommer fra naturen og den naturlige maten vår. Derfor er det viktig å spise naturlig mat som er byggestoffer til kroppen vår. Unngå transfett, tilsetningsstoffer og mye bearbeidet mat. Det inneholder andre molekyler som kroppen ikke gjenkjenner. 

….en liten og viktig kuriositet. Grunnstoffer i kroppen vår er det samme som naturen er bygd opp av og den naturlige maten vi spiser.

Kilder:

www.illvit.no/mennesket/kroppen/hvilken-miks-av-grunnstoffer-har-vi-i-oss