Kraft i kosten er kommet tilbake for fullt!
Generasjonen før oss lagde kraft fra fisk eller kjøttben. Det er fortsatt mange som er flinke til å lage kraft selv, og det blomstrer opp med mange oppskrifter og fremgangsmåter på å lage hjemmelaget kraft. Det er også kommet et godt utvalg av ren bærekraftig kraft på markedet. Stange lager kyllingkraft fra gårdskylling og Jacobs utvalgte har kraft fra fisk, lam og kylling. Ur kraft + kolonial i Oslo selger blant annet kraft fra Gry Hammer.
KRAFTGRYTE 2 personer
√ 300 g grønne linser- f.eks Go green protein og jernrik
√ 2 gulrøtter hakket i små terninger
√ 1 finhakket purre prebiotisk mat
√ 2-3 blomkålkvister i små biter eller andre grønnsaker
√ 2-3 ss kraft (egen kraft eller fra Stange kraft eller Jacobs utvalgte)
√ 3 dl vann
√ himalayasalt/havsalt og nykvernet pepper
√ tilsett valgfritt finhakket urter og hvit geitost (Tine Balsfjord)
Slik gjør du:
kraft grønnsaksgryte
- Start med å frese opp grønnsakene i rapsolje i en jerngryte. Min Le Creuset er unnværlig!
- Når grønnsakene begynner å bli møre tilsett salt, pepper og litt urter.
- Tilsett vann og kraft. La det koke på svak varme 5 minutter.
- Tilslutt tilsettes linsene. De trenger ikke kokes, kun varmes opp.
- Server med friske finhakket urter. Hvit geitost fra Tine Balsfjord hever smaken i gryten. Den smelter når du legger noen biter direkte oppi serveringsbollen.
- Kraftgryte som varmer og styrker
#kraftgryte
Gry Hammer om kraft i kosten;
https://frajordtilbord.no/2013/01/mot-i-brstet-vett-i-pannen-kraft-i-ben/