You are currently viewing Kollagen protein pulver- Sjokolade kokos collagen shake

Kollagen protein pulver- Sjokolade kokos collagen shake

Kollagen er det viktigste proteinet i bindevevet hos mennesker og dyr.
Hud, sener, kar, bein og brusk er bygd opp av kollagen.
Kroppens proteiner består av 20 – 30 prosent kollagen, og opp mot 70 % i hud, hår, negler og bindevev

Kroppen produserer kollagen selv, men når vi blir eldre reduseres produksjonen og som en naturlig følge, får vi rynker og kanskje litt mer knirkete ledd. Kollagen er den viktigste bestanddelen i brusk, leddbånd, sener, ben og tannben. Kollagen er som «lim» og er derfor en viktig struktur i celler og vev.

Et tilskudd av kollagen kan gjøre huden mer smidig og elastisk. Sammen med keratin er det viktig for hudens styrke og oppbygning. Kollagen brukes ved plastisk kirurgi som for eksempel å bygge opp huden etter brannskader. Kollagen har også mange medisinske bruksområder i behandling av komplikasjoner av bein og hud.

Kollagen:

  • Styrker hud, hår og negler
  • Bedrer beinstrukturen
  • demper aldringsprosessen
  • vedlikeholder og oppbygning av muskler
  • stryker fordøyelsen  Aminosyrene prolin, glysin, lysein og glutamin finnes det en høy andel av i kollagen noe som er gunstig for fordøyelsessystemet og betennelse

Kraft inneholder gelatin (som er kokt kollagen). Det er en variant av kollagen og noe som alle kan lage hjemme som vil bli rimeligere. Kollegan protein pulver kommer ofte fra storfe (bovin) som kun er foret med gress, eller fra marina kollagen (saltvanns fisk). Begge deler selges som kosttilskudd (pulver eller kapsler) og har blitt en stor industri.

LAG KOLLAGEN PROTEIN SHAKE

Jeg må innrømme at jeg har blitt påvirket av alt snakket om kollagen og har selv testet bruken av kollagen pulver. Jeg lager en proteinshake med kollagen etter trening. Denne oppskriften eksperimenterte jeg meg frem til selv og er min favoritt. Kokosmelk og banan gir en kremete konsistens med god sødme.

 

Sjokolade kokos kollagen protein shake

Ingredienser 1 protein shake

• 2 scoop 24 gram collagen protein pulver (Bulletproof eller Vital- grass feed unflavored)
• 1 ss rå kakao
• 125 ml kokos melk (1/2 boks med GO TAN organic)
• 125 ml vann
• 1 liten banan

Slik gjør du

  1. Blend alle ingrediensenes utenom rå kakao og kollagen pulveret i en blender på medium hastighet.
  2. Kollagen protein er sensitiv for høy hastighet. Så pulveret blander du først sammen med rå kakao før du blender inn på lav hastighet.
  3. Drikkes med en gang.

Kilder:

www.time.com/5034102/collagen-supplement-powder-benefits/
www.bulletproof.com/collagen-protein-net-wt-16-oz?utm_source=post&utm_medium=blog&utm_campaign=bulletproof-matcha-recipe
www.no.wikipedia.org/wiki/Kollagen
www.thebettyrocker.com/how-i-use-collagen-protein/