Kokos rundstykker– fiberrik & glutenfri
Deilige kokos rundstykker med kokosmelk og kokosmel. Disse er uten gjær og gluten.
De er mettende fordi de er fiberrike og med mange gode fettsyrer.
Ingen heving og kort steketid. Det er fint å la frøene i oppskriften få svelle før steking slik at alle næringsstoffene får aktivert seg.
Ingredienser 6-8 stk
Stekes 175 grader i ca 25 minutter
• 1 boks, ca 3 dl kokosmelk (Anglamark coop sin er min favoritt)
• 1 dl økologisk lettkokte havregryn
• 2 ss kokosmel
• 2 ss bokhvetemel
• 2 ss chiafrø
• 2 ss knuste linfrø
• 1 ss sesamfrø eller hampfrø
• 2 ss psyllium husk
• 1 ts himalayasalt/havsalt
• 2 ts bakepulver
• 2 ss extra virgin olivenolje/kaldpresset rapsolje eller kokosolje
Slik gjør du:
- Bland alle de tørre ingrediensene godt sammen.
- Tilsett kokosmelken og oljen. Vend alt godt sammen med en slikkepott.
- La det stå å svelle minimum 30 minutter, gjerne lenger.
- Fordel massen til flate rundstykker på et bakepapir. Du kan gjerne toppe dem med litt krydder og maldonsalt før steking.
- Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 25 minutter til de blir gylden og gjennomstekt. De er litt fuktig inni før de blir avkjølt.
- Nyt! Med godt pålegg. Gjerne med gode oster, chevre eller manchego, toppet med spirer og friske krydderurter.