You are currently viewing Infrarød Sauna- Varmemedisin?

Infrarød Sauna- Varmemedisin?

Det er ikke bare allmennmedisin som kan hjelpe mot plager og lidelser i kropp og sinn. Vi lever i en tid hvor naturlig mat, naturmedisin og naturlig behandling står i fokus. Samfunnet har blitt mer og mer åpen for en alternativ behandling til allmennmedisin.

Naturen vet best, spis naturlig mat er et begrep jeg liker å bruke i sammenheng med mat, men det passer også inn ved behandling av plager og lidelser i kroppen basert på en naturlig tilnærming. Det er mye naturen kan by på i form av mat som medisin, urtebehandling, varme, lys, fysisk aktivitet i naturen,  etc som kan være vel så lindrende og helende på kropp og sinn som allmenn medisin.

Energimedisin omfatter energier av ulike typer som terapeutisk bruk. Energimedisin kan være bruk av varme, lys, lyd, trykk (massasje, akupunktur etc), vibrasjon, elektromagnetisme (magnet madrass etc) og kjemisk energi (kosthold og kosttilskudd).

Mennesker er avhengig av eksponering av dagslys for å fungere godt, mangel på lys kan gi sykdom og plager. Dagslys påvirker både energi og humøret. Det merker vi spesielt på vinteren i mørketiden, hvordan mangel på lys, påvirker humøret og energinivået. Når våren kommer og solen titter frem, livner vi til og blir mer energiske og glade.

Lyd fra musikk og ulike lydfrekvenser er i flere studier vist seg å være god terapeutisk behandling, spesielt for mennesker ved bearbeiding av sykdom og smerte. Det er mye smertelindring i en god låt Lydfrekvenser kan øke konsentrasjonen og redusere stress.

Energimedisin fra varme kan være sol, bål eller varme fra mennesker. Varmen solen utstråler er det mye helse i! Det føles godt etter en dag med varme fra solen eller etter en stund foran peisen eller i badstuen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Infrarød varme har den samme naturlige varmen som kommer fra solen (uten UV stråler). Menneskekroppen sender også ut infrarød varme. Infrarød varme går dypt inn i kroppen og virker på en annen måte enn konvensjonelle varmeapparater.

Infrarød varme fører til oppvarming av kroppsvev og er gunstig for blodsirkulasjon, blodtrykket og oksygentilførselen til muskler og hjerne. Slike stråler hemmer bakerier, betennelse og lindrer smerte.

Fordeler med infrarød varme:

  • Først og fremt utvider blodårene seg når det er varmt og blodgjennomstrømmingen ut i vev og kapillærer blir kraftigere.
  • Med økt blodtilførsel øker oksygenet i områder i kroppen som f.eks. har betennelser eller skader og vil derfor bidra til smertelindring, samt at skader i vev og kollagen bli raskere reparert
  • Kroppen bruker selv varme i bekjempelse av infeksjon ved feberreaksjoner. Oppvarming av kroppen som behandling er vist å være gunstig for en rekke plager, både infeksjon og andre lidelser. Varme stimulerer en rekke ulike kroppsprosesser og kan derfor gi viktige stimulanse til kroppens egenhelbredelse.
  • Kan også gi bedre og penere hud. Den dype oppvarmingen av kroppen fører til en kraftig avgiftning. Når kroppen begynner å svette, vil det komme ut mye giftstoffer.

Infrarød sauna utstråler infrarød varme som går dypt inn i kroppen. Infrarød varme fra sauna går 5 ganger dypere inn i kroppen sammenlignet med badstu. Selv om temperatur ligger på max 60 grader.

Jeg ble nysgjerrig på Infrarød Sauna etter at jeg leste om den i en artikkel. Jeg er ofte kald i kroppen og svetter veldig lite av natur. Selv på vandringsturer på solfylte Kreta, på vei opp til et av Kretas høyeste fjell, så svetter jeg ekstremt lite. Jeg tenkte en sauna kunne gjøre meg varm på vinteren og åpne porene mine for at svetten skulle sildre. Og jammen gjorde den det!

Portabel Infrarød Sauna BASIC fra Radiant Health gjorde jobben sin. Det følger med en stol som en sitter på inne i den sammenleggbare saunaen. Hodet er derfor utenfor varmen som gjør at man kan puste i normal luft. Det er to lommer på hver sin side med glidås, slik at en kan åpne opp for å justere varmen/tiden og samtidig bruke fjernkontrollen til å sette på netflix. Så jeg pleier å se på en morsom serie i ca 30-40 minutter mens kroppen varmes opp og svetten starter å sile.

Huden er en av de viktigste avgiftningsorganene ved siden av lever og nyrer, så infrarød sauna kan være et godt redskap for å avlaste nyrer og lever med avgiftning. Man har målt svetten i en vanlig sauna sammenlignet med en infrarød badstue. Svetten fra en vanlig badstue vil som regel bestå av 97% vann og 3% toksiner. I en infrarød badstue ligger andelen toksiner, tungmetaller, urinsyre mm på nærmere 20%.

Helsefordelene kan være: økt blodsirkulasjon, avgiftning, styrking av immunsystemet, økt forbrenning, penere og friskere hud, smertelindring, bedre søvn mm. Mer informasjon om helsefordelene kan du lese på Radiant Health sine nettsider.

#energimedisin #varmemedisin #lys #naturen vet best

Kilder

  • VOF 01-2017
  • www.radianthealth.no/ofte-stilte-sporsmal/