BØNNEHUMMUS
Belgvekster inneholder mye næring og lite kalorier. De inneholder godt med planteprotein og fiber som er mat til de gode tarmbakteriene våre. Derfor bør vi inkludere bønner, linser og erter i det daglige kostholdet vårt.
Hummus i ulike varianter er derfor ypperlig å spise for å få i seg mer belgvekster. Den orginale hummus lages med kikerter, men denne varianten er med hvite bønner og soltørket tomat som gir en veldig spennende smak og konsistens. Hvite bønner inneholder nesten 7 gram planteprotein og fiber pr 100 gram. Med kun 98 kcal. I tillegg til vitaminer og mineraler, spesielt B-vitamin, jern og kalium.
Soltørket tomat er spesielt rik på kalsium, magnesium og jern, i tillegg til K2 vitaminet og niacin. Selv om væsken fra tomaten er borte inneholder soltørkede tomater antioksidanter og plantestoffet lykopen.
Hummus med hvite bønner og soltørket tomater
Ingredienser:
- en boks hvite økologiske bønner (230 g fra Go Eco eller Go Green)
- 1 dl økologiske soltørket tomat
- 3-4 ss kaldpresset økologisk olivenolje
- saften av en halv sitron
- en liten bunt frisk krydderurter (estraganon, timian eller oregano)
- nykvernet pepper
Slik gjør du:
- Start med å skylle bønnene i kaldt vann.
- Bland alle ingrediensene sammen i en blender.
- Smak deg frem til du får rett smak og konsistens. Bruk mer olivenolje om det trengs.
- Server som pålegg på et godt surdeigsbrød eller frøknekkebrød. Eller som dipp til grønnsaker. Eller som tilbehør til en salat.
#hummus #hvite bønner #soltørket tomat #planteprotein #fiber
Kilder
www.matvaretabellen.no