Hjemmelaget kokosmelk
Kokosmelk smaker veldig godt i grøt, müsli og bakverk. Følgende oppskrift på hjemmelaget kokosmelk er veldig enkel å lage. Du trenger ikke å sile melken og melken blir kremete med en god smak av kokos. Det eneste du trenger er en blender og en glassbeholder å oppbevare melken i.
Wilfa Raw fuel er min favoritt blender. Jeg bruker den til å lage smoothie, raw food snacks og supper. Jeg bruker blenderen til å forberede mat til matkurs og yogaturer kombinert med sunn mat i marka. Den er kraftig og blender både nøtter, frosne bær og isbiter. Den har en BPA fri beholder som tåler høy temperatur. Kan anbefales for deg som ønsker å investere i en blender!
Oppskrift på kokosmelk
- 250 ml- en boks go tan naturlig kremet kokosmelk En boks til kr 11,- blir til nesten 1 liter kokosmelk
- 7 dl vann (eller fyll opp den tomme kokosmelkboksen med vann 3 ganger)
Θ Blend alt sammen ca 1 minutt i en blender
Θ Fyll kokosmelken på et glass og sett på lokk. (Nb! All skummet legger seg øverst og skille seg litt i starten )
Θ Vend litt på glasset før du heller slik at kokosmelken blander seg.
Θ Kokosmelk kan oppbevares i kjøleskapet opptil en uke.
En oppskrift variant på kokosmelk er å bruke kokosflak og blande med vann i en blender. Det kan også gjøres, men da kreves det at melken siles før den helles på en glassbeholder. Melken blir også litt lettere og mildere på smak. Mengde kokosflak i forhold til vann er følgende: 1 del kokosflak og 3 deler vann.
- Oppskrift på hjemmelaget mandelmelk
- Oppskrift på bircher muesli med kokosmelk