You are currently viewing Hiking i Grand Canyon og Arizona i USA

Hiking i Grand Canyon og Arizona i USA

For 2 år siden under covid var jeg å besøkte min familie i USA. Det ble til en måned på rundreise i sol staten Arizona. Planen var ikke å lage en vandringsreise hit, men etter så mange fine opplevelser og tilbakemeldinger fra folk hjemme i Norge ble det til at jeg designet en reise som ble arrangert nå i november 2023.

Arizona er staten i USA som inneholder mange varme og solrike dager. Landskapet er tørt og unikt med alle sine palmer og kaktus trær. Arizona har rundt 6 millioner innbyggere hvor en drøy million bor i Phoenix. Staten kan by på unike steder som Sedona med sin vortex energi og majestetiske Grand Canyon som er et av 7 underverk og er på Unescos verdensliste. Route 66  går igjennom legendariske Flagstaff på vei til Grand Canyon.

På min vandringsreise har vi mange høydepunkter. Utenom vandring la vi inn tid for sightseeing i både Flagstaff , Cottonwood, Jerome og Scottsdale. Cottonwood er et kjent vindistrikt som også er kjent for sine vakre eike skoger. Vi besøkte spøkelsesbyen Jerome som i gamle dager var en aktiv kull gruveby. Etter mange ulykker og bybranner ble byen transformert til et forlatt sted med ånder som ikke helt er klar for å gi slipp på stedet….Scottsdale ligger ca 30 km utenfor Phoenix og har en fin vannkanal som indianeren (native Americans) bygde tusenvis av år tilbake for å lage en vannkilde.

På denne reisen klaffet det godt med mange store begivenheter. Blant annet julelys tenning i Scottsdale, Thanksgiving og Black Friday (ja, det ble litt shopping). Det ble en uforglemmelig reise med en gjeng med kule norske damer 🙂

Vi startet reisen med spennende dager i Sedona som er kjent for sine røde steinformasjoner med vortex energi som er virvlende energi som ligger i fjellene og omgivelsene. Vi vandret de kjente vortex fjellene som mesa airport loop, Cathedral Rock som er et masterpiece av et fjell! og Devil’s brige. Ja, vi kjente energien soleklart!

Sedona har lenge vært sett på som et sted både hellig og mektig. Både klima, landskapet med elver og sine røde sandstone fjellformasjoner og vortex energi gjør det mektig. De ikoniske røde steinene i Sedona i kombinasjonen med de majestetiske fjellformasjonene gjør stedet til en magisk opplevelse.

Cathedral Rock!! Et masterpiece av et fjell og sterk vortex energi i Sedona.

 

Grand Canyon er en enorm kløft som ble skapt av Coloradoelven i løpet av flere millioner og som ligger innenfor Grand Canyon nasjonalpark, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Parken ble etablert som en av de eldste nasjonalparkene i USA 26. februar 1919. Grand Canyon er omtrent 446 km lang, over 2 milliarder år med geologisk historie i lagene. Og over 2000 meter på det dypeste.

Grand Canyon!! Wow!

 

Så gikk reisen videre til Grand Canyon. Og vi fikk helt utrolig flott vær i 3 dager. Blå himmel og vindstille. Rundt 10 grader med frisk drag i luften. Vi kjørte desert road fra Flagstaff og på veien så er det flere utsiktspunkt hvor en får helt magisk første inntrykk av den mektige Grand Canyon. Den første europeeren som kom til Grand Canyon var spanjolen García López de Cárdenas i 1540. Da hadde allerede amerikanske urfolk bodd i området i over 3 000 år. Det er to ulike triper som fremdeles er bosatt i Grand Canyon i dag. Det er helt utrolig å tenke på at det lever mennesker i disse omgivelsene.

I Grand Canyon gikk vi to ikoniske hike. Bright Angel trail og Sout Kaibab trail. To unike ganske ulike opplevelser.

Hiking in the Grand Canyon- You haven’t seen the Grand Canyon until you’ve seen it on foot.

It’s is definitely one of the best hiking destinations in the US

Bright Angel trail starter på south rim i Grand Canyon på ca 2050 meter. Vi gikk halvveis ned til Colorado elven. For å gå helt ned må du gå drøye 2000 meter ned. MEN du må gå de opp igjen også om du ikke skal campe. Vi gikk til Indian camp som er halvveis og så gikk opp igjen. Stien ned er bred og fin med trapper og treverk tilrettelagt for muldyr og hikere. Nede i Grand Canyon så er det store vakre trær og frodig landskap.

 

South Kaibab trail er åpent og brattere med en 360 graders utsikt. En helt spektakulær tur! Skulle ønske vi hadde mer tid og kunne gå videre til bunnen. -neste gang!

Føler meg som en dronning og en løve samtidig i disse omgivelsene!

Stort å være nordmann i Grand Canyon. En av deltakerne hadde med flagg som det var stas å bruke på vandringene.

Magisk solnedgang i Grand Canyon. En helt spesiell opplevelse…

Avsluttet dagene i Grand Canyon med American Steak house og selvsagt burger og fries. Vi er jo tross alt i Amerika!

Et stopp i spøkelsesbyen Jerome før vi sjekket inn i Phoenix. Morsomt å gå rundt å se alle butikkene som er gjort om til spøkelseemner. Ghostflowers og Ghostbar. Etc.

Vi fikk en ekstra dag i Phoenix fordi British Airways kansellerte flyet vårt. Det gjorde at vi fikk til en tur i South Mountain i Phoenix. Vi gikk Mormon loop mellom the hidden valley.  Arizona er kjent for kaktus trær- som er et palass av en stikke buske. De ser kule ut men du vil ikke falle over en kaktus:-)

Vi feiret Thanksgiving hos min familie i Phoenix Arizona. Det ble tradisjonell kalkun med stuffing og pumkin pie. Veldig hyggelig!

 

Eventyret over for denne gang. Blir nok ikke siste gang hit….

 

Alle bilder og rettigheter: Kaisa Hafredal