You are currently viewing Helsefordeler med Ingefær

Helsefordeler med Ingefær

Ingefær er virkelig en supermat. Ingefær er dyrket i mange tusen år i India og Kina. Ingefær roten er brukt aktiv som medisin like lenge. Det ser ut til at forskere stadig oppdager nye helsefordeler ingefær gir. Du vil bli overrasket over alt ingefær kan gjøre i kroppen din. Det er gjort mange studier rundt helsefordelene med ingefær, blant annet skal det være betennelsedempende, smerte/ kvalmedempende og har antibakteriell stoffer som beskytter mot bakterier. Den viktigste plantestoffet i Ingefær er gingeroler. Ingefær en også en kilde til flere vitaminer og mineraler. I tillegg til C- vitamin.

Ingefær kan brukes fersk eller tørket (i pulver form). Drikkes som ingefær te eller ingefær juice. Ingefær i pulverform er veldig anvende å bruke. Det kan brukes som krydder i matlaging, i kjøleskapsgrøt, smoothies ol, uten at det blir så sterk smak. Ved bruk av tørket ingefær pulver unngår du også biter av ingefær i munnen.

Gingerol har kraftige antiinflammatoriske og antioksidanteffekter, ifølge forskning. For eksempel kan det bidra til å redusere oksidativt stress.

Helsefordeler med bruk av Ingefær over perioder:

Immunsystem boost
Ingefær er ekstremt effektivt til å styrke immunforsvaret ditt og bekjempe bakterielle infeksjoner. Forskere har oppdaget at ingefær har den imponerende evnen til å drepe ulike bakterier og sopp. Ingefær inneholder shagelol og gingerol, som har blitt oppdaget å kjempe aktivt mot sopp. Mange kvinner bruker ingefær for å bekjempe soppinfeksjoner.

Prøv immunboost shoot med ingefær

Innflamasjon/ Betennelse
Frisk eller tørket (pulver) ingefær kan bidra til å redusere betennelse i kroppen. Både ved skader og kroniske tilstander. Ingefær har anti-inflammatoriske egenskaper som lindre inflammatoriske lidelser, og kan hjelpe på leddgikt og revmatisme. Det lindrer ikke bare noen av smertene som er forårsaket av disse sykdommene, men det hjelper også betennelsen forårsaket av dem.

Fordøyelse
Ingefær kan lindre smerter og ubehag i magen forårsaket av fordøyelsesbesvær. Ingefær bidrar til å få i gang magen ved forstoppelse. Mange bruker ingefær som et hjelpemiddel for å hjelpe dem med kroniske fordøyelsesproblemer. Forskning viser til studier om gode resultater ved bruk av ingefær og tarmhelse.

Senker blodsukkeret og kolesterol
Ingefær kan være et naturlig middel for å kontrollere høyt blodsukker i kroppen. Ingefær hjelper til med å regulere insulinfrigjøringen og forbedrer kroppens evne til å metabolisere karbohydrater og fett. Dette er spesielt nyttig for diabetikere. Ingefær har også vist seg å bidra til å redusere glukosenivået i blodet, samt bidra til å balansere kolesterolnivået. Ingefær hjelper til med å senke totalt kolesterol og triglyseridnivåer.

Kvalme og morgenkvalme
Ingefær er også effektiv for å dempe symptomene på kvalme og morgenkvalme hos gravide kvinner. Å konsumere en halv teskje tørket ingefærpulver blandet med litt honning og varmt vann kan gi rask lindring til de som lider av disse symptomene.

Menstruasjonssmerter
Tradisjonelt har ingefær også blitt brukt til å lindre menstruasjonssmerter. Flere studier har viste betydelig forbedring i menstruasjons ubehag når forsøkspersonene inntok ett gram tørket ingefærpulver per dag, i løpet av de tre første dagene av syklusene.

Vekttap
Ingefær kan redusere vekttap ved å forbedre fordøyelsen, noe som hjelper med å øke forbrenningen og nøytralisere glukose i blodet.  En annen fordel med ingefær er dens evne til å dempe sult.

Hernehelse
Antioksidantene som finnes i ingefær er kjent for å bidra til å redusere oksidativt stress dette, så vel som dets antiinflammatoriske egenskaper kan bremse aldringsprosessen i hjernen. Ikke bare kan ingefær bidra til å bremse mental nedgang, men det kan også øke hukommelsen. I en studie fant forskere at ingefær bidrar til å forbedre hukommelsesfunksjonen og reaksjonstiden hos middelaldrende kvinner.

Tips for inntak av ingefær! Tilsett en liten ts ingefær pulver i havregrøten eller smoothie. Drikk en kopp ingefær te. Finhakk litt frisk ingefær og stek sammen med andre grønnsaker til middagen.

Kilder

  • https://www.rolv.no/urtemedisin/medisinplanter/zing_off.htm
  • https://www.healthline.com/nutrition/11-proven-benefits-of-ginger
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7019938/
  • https://www.hopkinsmedicine.org/health/wellness-and-prevention/ginger-benefits