You are currently viewing Havre og valnøtt knekkebrød

Havre og valnøtt knekkebrød

Havre & Valnøtt KNEKKEBRØD

Knekkebrød kan smake så godt og det er mange varianter du kan lage. Denne oppskriften er med havre, ulike frøtyper og valnøtter (rik på omega 3) som gir både proteiner, sunt fett og smarte fiberrike karbohydrater som er mettende.

Ingredienser,  1 stekebrett

  •  2 dl glutenfri økologiske havregryn
  •  1 dl valnøtter
  •  1/2 dl økologiske solsikkekjerner
  •  1/2 dl økologiske uskallede seseamfrø
  • 1,5 ss økologiske chiafrø
  •  1,5 ss psyllium husk
  •  1/2-1 ts himalayasalt/havsalt/urtesalt
  •  Smakstilsetning valgfritt: 1 ts krydder (basilikum, oregano, timian, etc)
  •  3 ss kaldpresset rapsolje
  •  2 dl kokt vann (80 grader)

Slik gjør du:
 knekkebrød

  1. Sett ovnen på 175 grader, varmluft.
  2. Bland alle de tørre ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til litt grov melblanding.
  3. Tilsett kokt vann (80 grader) og olje. La blandingen svelle i minst 5 min.
  4. Gjør klar stekebrett med bakepapir og fordel blandingen i et jevnt tynt lag utover stekebrettet med en slikkepott. Blandingen er litt tørr i konsistensen og det gjør at steketiden er kort.
  5. Rut opp med pizzahjul i passe store knekkebrød deler og dryss over litt ekstra urtesalt og sesamfrø før stekebrettene settes i ovnen.
  6. Stekes ca 45 time på 175 grader helt til knekkebrødene blir sprø. Eller skru ned til 150 grader for å bruke lavere temperatur og stek en god drøy time.
  7. Underveis i steketiden så kan du løsne knekkebrød bitene fra hverandre og bytter litt plass slik at de blir jevnt stekt.
  8. Legges på rist og avkjøles helt før de lagres i en tett boks.
  9. Nyt med godt pålegg! Grønnkål pesto og spirer er veldig godt 

• Mer inspirasjon? Se flere sunne oppskrifter her.