Oppskrift på grove fiberrike scones
√ 8 stk
√ ca 45 minutter steking på 150 grader
Ingredienser:
√ 1 dl rugmel
√ 1 dl emmermel
√ 0,5 dl speltmel
√ 2 ss kokosmel
√ 1 ss chiafrø
√ 1 dl havregryn eller byggflak
√ 2,5 dl havremelk/ eller cultura
√ 4 ss rapsolje (kan også bruke flytende kokosolje)
√ 2-3 ts bakepulver
√ 1/2 ts himalayasalt
………………………………………………………………………..
Fremgangsmåte:
1. Sett ovnen på 150 grader, varmluft
2. Bland godt sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.
3. Hell melken og flytende olje over de tørre ingrediensene og rør godt sammen.
4. Form deigen til passe store scones og legg på et stekebrett med bakepapir.
5. Stekes på 150 grader varmluft ca 45 min (kommer an på ovnen). De skal være sprø på utsiden og litt saftige inni.
6. Avkjøles og serveres med det du måtte ønske av pålegg.
Snøfrisk med nyrørte bringebær er veldig godt på ferske scones♦
Kilder: Inspirasjon fra Supermat boken til John Opsahl