You are currently viewing Goji bær- gode grunner til å spise gojibær…

Goji bær- gode grunner til å spise gojibær…

  • ekstrem god kilde til vitamin C
  • fiber
  • jern
  • vitamin A
  • sink og selen
  • inneholder alle 8 de essensielle aminosyrene
  • Omega 3 og 6
  • høye doser antioksidanter, spesielt zeaxanthin og betakaroten
  • styrkende på synet fordi goji inneholder zeaxanthin og lutein
  • øker aktiviteten av de hvite blodcellene i kroppen
  • styrker immunforsvaret mot sykdom
  • inneholder beta-sitosterol, et aktivt antiinflammatorisk stoff
  • stabiliserende på blodsukkert

Goji bær er en frukt Lycium barbarum som vokser primært i Kina og Himalaya. Gojibær er brukt i tradisjons medisin i Kina i tusenvis av år og det er gjort en rekke studier på virkningen av gojibær og sykdom. Goji betegnes som supermat, fordi den inneholder ekstremt høy næring og aktive virkestoffer.

Gojibær pr 100 gram: 
Kalsium – 112 mg
Kalium – 1,132 mg
Jern- 9 mg
Zink – 2 mg
Selen – 0.05 mg
Riboflavin (vitamin B2) – 1.3 mg
Vitamin C – ranges from 29 mg to 148 mg
Beta-carotene – 7 mg!!
Zeaxanthin – fra 25 mg til 200 mg!!

Gojibær pr 100 gram: 360 kcal, 68% Karbohydrater, 12% protein, 10% fett og 10% fiber

#gojibær #antioksidanter #supermat

Kilder: Wikipedia, www.healthline.com/health/goji-berry-facts, innhold goji og link til studier: www.immunehealthscience.com/goji.html