Cornells grove Mel- og frøblanding er en stor favoritt hjemme og på mine yogaturer i marka. Den faller i smak hos de fleste♦ De langsomme fiberrike karbohydrater i melblandingen gir gunstig påvirkning på blodsukkeret og fordøyelsen.
Cornells Alternativ mel og frø blandingen består av glutenfri og økologiske næringsrike korn og frø. Den er basert på en blanding mellom de to kornslagene Quinoa og Amarant. Samt sesamfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner, hirsflak og risflak. Melblandingen kan brukes til både rundstykker, knekkebrød, foccacia og pizza bunn slik som i denne oppskriften.
Pizzabunn
375 gr. Cornells grove Mel- og frøblanding
1 ts havsalt/himalayasalt/urtesalt
1 dl kaldpresset olivenolje/ rapsolje
2 dl lunket vann
Slik gjør du
Steketid ca 30 min 175 ° varmluft
1. Bland saltet sammen med melblandingen og tilsett olje og vann.
2. Bland alt godt sammen. La deigen svelle i ca 10- 15 min.
3. Bruk en slikkepott og fordel blandingen utover et stekebrett som er kledd med bakepapir.
4. Du får en stor langpanne pizza.
5. Forstek pizzabunnen i ca 15 min på 175 ° varmluft.
6. Ta ut pizzabunnen fra ovnen og legg på det pizzafyllet du ønsker. Se forslag under. Topp fyllet med mozarella ost.
7. Stek videre i ca 15 min til bunnen blir sprø og osten smelter og blir gyllen.
NB! Følg med på steketiden! Alle ovner er forskjellige.
Forslag til pizza fyll:
Før steking;
- Pesto eller tomatsaus i bunn
- Fyll på med purre, paprika, og f.eks oliven. Fyll på med det du liker!
- Mozarella ost
Etter at pizza’en er ferdigstekt;
- Italiensk Parmaskinke eller spansk Serranoskinke
- Favoritt krydderurter (basilikum etc)
- Parmesan
#Pizza #hjemmelagd #glutenfri #fiberrik #toppet med godsaker
