You are currently viewing Glad uten grunn

Glad uten grunn

image

Det er fasinerende hvordan enkelte personer er positive og glade uanvhengig av hva som skjer rundt dem. Rett og slett glad uten grunn. Denne egenskapen er beundringsverdig. Slike personer utstråler en energi som har en magisk påvirkning på alle rundt seg. Positiviteten og det alltid gode humøret smitter over. Det virker som de alltid har troen på det gode i mennesket og ser det positive i enhver situasjon.

Er de født slik eller blitt slik?

Hva skal til for å tilegne seg denne egenskapen? Jeg tror nøkkelen til å være glad uten grunn ligger i å være takknemmelig. Være takknemmelig for alt vi har. Vi har alle noe å være takknemmelig for. Menneskene rundt oss, opplevelsene i livet -små og store. Om ikke annet å være takknemmelig for at vi puster og er i livet. Vi bør fokusere på det vi har, ikke det vi mangler. Vi blir ikke nødvendigvis mer lykkelig av å få mer i livet…

sitat3

En annen ting er å bli bevisst på hva vi fokuserer på. NLP coach Antony Robbins sier: Fokuser på løsningen og ikke problemet! Albert Einstein sa at vi løser ikke problemene våre ved å bruke samme tanker som da vi skapte dem!

Enkelte personer fokuserer på feil og mangler- mens andre på muligheter og det som er bra. Det er en meget god egenskap å fokusere på det som er bra og som fungerer, istedenfor det som er vanskelig. Fokuser på det positive, det gode, kjærligheten og de små subtile øyeblikkene i hverdagen som gir glede. Når vi begynner å utforske hva de små øyeblikkene er, så har det veldig ofte ikke noe å gjøre med ting vi har. Men med noe vi føler og opplever. Lykke er en tilstand — en opplevelse.

Hva fokuserer du mest på?

Per Fugelli er en klok mann som det er verdt å lytte til. Jeg tror Fugelli er en person som bare er glad uten grunn!

Fugelli har hatt kreft siden 2009, og har vært åpen om sykdommen. Før jul fikk han beskjed om at sykdommen måtte gå sin gang. Nå kommer siste dans , jeg har fått påvist mange kreftsvulster i begge lungene og jeg har blitt enig med legene at vi gjør ingenting. Ingen cellegift eller operasjon, jeg skifter målestokk og tenker at nå handler det om å gjøre siste delen av livet mitt så god som mulig sammen med de jeg er glad i sier Fugelli. Professor i sosialmedisin Per Fugelli har hatt kreft i seks år. Da spurte han seg selv hvorfor han har hatt det så bra.

Les hvilke 7 råd han gir:

Per fugli

Råd 1: Hva er det egentlig som gir oss mennesker et godt liv? Lær deg å sette pris på godt nok, istedet for å klage over mangel.

Råd 2: Hverdagslivet er, og skal heller ikke være så perfekt, selv om du gjerne ønsker. Det er den ordinære dagen som er våre glansdager.

 Råd 3: Hvor mange ganger har du ikke blitt bedt om å gjøre ting raskere, bedre, mer effektivt? Når er det nok? Hvor er ditt NOK punkt? Fugelli er ikke imot prestasjon, men mener at folk bør stoppe når nok er nok.

Råd 4: Det er viktig at mennesker opplever tilhørighet. Vær raus og bidra til at folk føler seg inkludert. Hvem, hva, hvor var du hvis det ikke fantes andre mennesker i din verden?

Råd 5: Per Fugelli gjør oss oppmerksom på at det finnes viktigere ting i livet, enn de tingene som vi blir fortalt er viktig. Fellesskapet, kjærlighet, mening, trygghet, god samvittighet er viktigere enn lavkarbo og fem om dagen.

Råd  6: Per Fugelli har en melding til alle oss som mener at vi ikke strekker til. – Det å bli stemplet som ikke god nok, gjør noe farlig med et menneskes syn på seg selv. Vær deg selv. Hvert menneske er et eventyr som ikke er skrevet før! Finn mening i den tilværelsene du har, akkurat nå.

Råd 7: Vi må stole på hverandre. Det kalles solidaritet. Da kan vi til og med lære noe av Askeladden.

Kilder: Les innlegget i aftenposten og se videoklippene her: https://www.aftenbladet.no/nyheter/innenriks/Per-Fugelli—Na-kommer-siste-dans-3868676.html