FETAOST OG OLIVEN MUFFINS
Smaken av Hellas!
Jeg har vandringsreiser til Kreta med Jomfrureiser to ganger i året og ELSKER det greske kjøkkenet. Fetaost, oliven, gresk yougert, aubergin, solmodne tomater og fantastisk smakfull olivenolje. Det er like god matopplevelse hver gang… Selv om det er vanskelig å kopierer de greske smakene i Norge, så er det mulig å få kjøpt gode råvarer fra Hellas i nærbutikken. Se etter gresk oliven og ekte gresk fetaost og lag noen gode matmuffins!
Ingredienser:
-Stekes ca 25 min på 180 grader varmluft, 12 stk små muffins
√ 100 gram ekte gresk fetaost
√ 1 dl sorte/rødbrune oliven
√ 50 gram røros smør/ekte smør
√ 4 dl speltmel
√ 2 dl emmermel
√ 2 ts bakepulver
√ 4 økologiske egg
√ 2 dl naturell yougert
√ 1 ts urtesalt
√ 1 ts finhakket urter/ tørket krydderurter (f.eks rosemarin)
Slik gjør du:
feta og oliven matmuffins
- Sett ovnen på 180 grader varmluft.
- Del fetaosten og oliven i små terninger.
- Smelt smøret og sett det til avkjøling.
- Bland mel, bakepulver, salt, fetaost og oliven i en bolle.
- Vips sammen egg, yougert og det smeltet smøret.
- Rør inn det våte i det tørre og bland godt sammen.
- Fyll muffinsformene (dropp gjerne muffinspapir og stek dem rett i muffinsformen). Blandingen skal rekke til 12 små muffins.
- Stekes på midterste rille i ca 25 min. Legg bakepapir over muffinsene på slutten av steketiden om du ser de begynner å bli for godt stekt på toppen.
- Avkjøl og nyt med en frisk salat med soltørkete tomater ♣
#muffins #matmuffins #feta & oliven
- Les også: oppskrift på søtpotetmuffins