You are currently viewing Fetaost og oliven muffins

Fetaost og oliven muffins

FETAOST OG OLIVEN MUFFINS

Smaken av Hellas!

Jeg har vandringsreiser til Kreta med Jomfrureiser to ganger i året og ELSKER det greske kjøkkenet. Fetaost, oliven, gresk yougert, aubergin, solmodne tomater og fantastisk smakfull olivenolje. Det er like god matopplevelse hver gang… Selv om det er vanskelig å kopierer de greske smakene i Norge, så er det mulig å få kjøpt gode råvarer fra Hellas i nærbutikken. Se etter gresk oliven og ekte gresk fetaost og lag noen gode matmuffins!

Ingredienser:

-Stekes ca 25 min180 grader varmluft, 12 stk små muffins

 100 gram ekte gresk fetaost
1 dl sorte/rødbrune oliven
50 gram røros smør/ekte smør
4 dl speltmel
2 dl emmermel
2 ts bakepulver
4 økologiske egg
2 dl naturell yougert
1 ts urtesalt
1 ts finhakket urter/ tørket krydderurter (f.eks rosemarin)

Slik gjør du:
feta og oliven matmuffins

  1. Sett ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Del fetaosten  og oliven i små terninger.
  3. Smelt smøret og sett det til avkjøling.
  4. Bland mel, bakepulver, salt, fetaost og oliven i en bolle.
  5. Vips sammen egg, yougert og det smeltet smøret.
  6. Rør inn det våte i det tørre og bland godt sammen.
  7. Fyll muffinsformene (dropp gjerne muffinspapir og stek dem rett i muffinsformen). Blandingen skal rekke til 12 små muffins.
  8. Stekes på midterste rille i ca 25 min. Legg bakepapir over muffinsene på slutten av steketiden om du ser de begynner å bli for godt stekt på toppen.
  9. Avkjøl og nyt med en frisk salat med soltørkete tomater ♣

#muffins #matmuffins #feta & oliven