Italia, Amalfikysten Amalfi – Positano – Capri – Napoli
Kystvandring og Italienske delikatesser langs vakre Amalfikysten
Høydepunkter Vandringer i vakre omgivelser – vi går den kjente “gudestien» Topptur til 1015 moh med panoramautsikt over Amalfikysten Vandring på den naturskjønne Capri med båttur rundt øya Sitronvandring og smaking på en økologisk sitrongård Italienske delikatesser Avslutter i spennende Napoli som er i full blomstring
Vi inviterer til sanketur av ville vakre spiselige vekster i Vestmarka
Sted: Vestmarka
Dato: Torsdag 21 mai kl 12-15
Fullbooket! Ekstra dato kommer!
Det blir en spennende tur i marka med sanking av ville vekster Her vil du lære om spiselige vekster «fra jord til bord». Prøvesmake vekstene vi sanker og få ulike tips om bruk av dem. Det er mange spiselige blomster i naturen som er nydelig som garnityr og pynt. Ville vekster som hever smaken i matretter og ser fint ut på tallerken
Sankekurset ledes av Rita Amundsen fra Solskinnet.no. Rita er lidenskapelig interessert i ville vekster og å spise lokal bærekraftig mat. Hun jobber på heltid med kurs og foredrag om spiselige ville vekster.
Vi inviterer til ca 2 timers sanketur av ville vekster vi finner i området rundt Nedre gupu i Vestmarka. Vi samles rundt den koselige gapahukene på Nedre gupu for å lage mat av det vi har sanket. Vi lager vilt pålegg/pesto og vill urte te. All aktivitet skjer utendørs. Vi går max 5 personer i max 2 grupper. Bærum Turlags aktiviteter følger alle Korona-tiltak.
Ta med: Gode tursko og en stor vannflaske, eventuelt energipåfyll til turen. Ta med egen brødskive, knekkebrød eller kjeks. (Vi lager vilt pålegg med pesto og annet spennende. Og vill urte te av det vi sanker.) Ta med egen drikkekopp. Sitteunderlag og antibac.
Villgeiter, duften av urter og havutsikt følger oss på veien
Krystallklart vann og bademuligheter hver dag
Yoga & mindfulness på stranda med turleder
Ferske, lokale sunne råvarer hele uken- fersk fisk, lam, grønnsaker & urter, fetaost, gresk yougert og timian honning.
Alle middagene er inkludert hele uken og det blir 3-retters greske herligheter med vin hver kveld.
Program og påmelding her: www.jomfrureiser.no/kreta-vandring Dato: 23-30 mai 2020
Det blir en spennende tur i marka med sanking av ville vekster Her vil du lære om spiselige vekster «fra jord til bord». Vi smaker på alle vekstene vi sanker og får ulike tips om bruk av dem. Det er mange spiselige blomster i naturen som er nydelig som garnityr og pynt. Ville vekster som hever smaken i matretter og ser fint ut på tallerken
Sankekurset ledes av Rita Amundsen fra Solskinnet.no. Rita er lidenskapelig interessert i ville vekster og å spise lokal bærekraftig mat. Hun jobber på heltid med kurs og foredrag om spiselige ville vekster.
Vi inviterer til ca 2 timers sanketur av ville vekster vi finner i området rundt Nedre gupu i Vestmarka. Vi samles rundt den koselige gapahukene på Nedre gupu for å lage mat av det vi har sanket. Vi lager vilt pålegg og bruker bålpannen til å lage mye annet spennende. Og vill urte te med løvetann og korsknapp.
All aktivitet skjer utendørs. Bærum Turlags aktiviteter følger alle Korona-tiltak.
Vill pesto med ramsløk og skvallerkål
Ta med: Gode tursko og en stor vannflaske, eventuelt energipåfyll til turen. Ta med egen brødskive, knekkebrød eller kjeks. (Vi lager vilt pålegg med pesto og annet spennende. Og vill urte te av det vi sanker.) Ta med egen drikkekopp. Sitteunderlag og antibac.
Dette blir en kveld som er verdt med å få med seg! Tur, vinsmaking og italienske delikatesser foran peisen på sjarmerende Nedre Gupu i Vestmarka! Sosialt og hyggelig samvær! Vi møtes på Franskleiv og går først en tur i Vestmarka før vinsmakingen. Vær- og føreforholdene vil avgjøre hva slags tur det blir.
Vinsmakingen ledes av sommelier Svein Lindin – vinskribent i Kapital Vin, foredragsholder, og driver firma Vinofil. Uformelt, lærerikt og fullt av smaksopplevelser kjennetegner vinkursene hans! Nettside: kapital.no/vin
Det vil bli servert tre hvite og tre røde italienske viner kombinert med oster, italienske delikatesser- parmaskinke og foccatia. Vi avslutter vinsmakingen med en god Amarone-vin og mørk økologisk sjokolade. Totalt seks gode italienske viner som er tilpasset maten, og faglig foredrag/underholdning om mat og vin.
Dette blir en spennende dag i marka med tur og sjokoladesmaking som er verdt med å få med seg! Her vil du lære masse om kakao og prosessen til sjokolade. «Fra kakaofrukt til sjokoladeplate».
Vi smaker på forskjellige kakaobønner og sjokolader av høy kvalitet med ulike spennende smaksnoter. Det blir fellestur i Vestmarka. Og servering av økologisk te og rå sjokolade snacks kuler som er laget av turleder før sjokoladekurset
Vigdis er lidenskapelig interessert i kakao og sjokolade Hun brenner for å viderformidle kunnskapet rundt ekte sjokolade. Det hun ikke vet om kakao og sjokolade er ikke verdt å vite! Vigdis har bodd i Latin-Amerika hvor hun har studert kakao og sjokoladeproduksjon. Hun har også blitt dommer for International Chocolate Awards.
Visste du at sjokolade av høy kvalitet med naturlig søtning telles som en grønnsak?