Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

DNT Topptur til Mellomkollen i Maridalen (Maridalsalpene)

26 juni 2024 kl 18:00 - 21:00

 Topptur til Mellomkollen i Maridalen (Maridalsalpene) med DNT Bærum Turlag

Mellomkollen er den høyeste av åstoppene i Maridalen, i et område som ofte kalles «Maridalsalpene». De skogkledte åsstoppene gir deg ikke høyfjellsfølelsen, men utsikten sørover fra Mellomkollen er vid og flott. Mellomkollen er også en ganske bynær topp, som gjør den godt egnet for en trivelig dagstur i Nordmarka.

 Vi starter fra parkeringsplassen på Skar. Herifra starter vi på vei et lite stykke før vi krysser en liten elv og kommer inn på blåmerket sti. Vi starter stigningen opp til Mellomkollen. Vi har flere stivalg og vi legger opp til en rundtur hvor vi når toppen via østsiden.

Stien tar oss etter hvert inn i Mellomkollen naturreservat, hvor skogen blir både frodigere og tettere og terrenget litt mer kupert. Vel oppe på toppen, tar vi avstikkeren det korte stykket ut til utkikkspunktet mot sør. Herfra ser du mot Lillomarka og den godt synlige telemasta på Røverkollen, Maridalsvannet og Oslofjorden i det fjerne.

Utsiktspunktet på Mellomkollen ligger på ca. 421 moh. Her tar vi en god nytepause og spisepause.

Fra toppen går vi via et smalt bratt lite juv ned til blåmerket sti på vestsiden av Mellomkollen. Her får vi dagens utfordring. Stien er litt bratt og krevende. Det er kun et lite stykke og i dette partiet tar vi det rolig og strekker ut en hånd til medturdeltaker om det behøves. Vi følger blåmerket sti til vi i kommer i stikrysset, og her kommer vi inn på samme stien vi gikk opp. Vi følger denne ned til parkeringsplassen.

Dette er en fin rundtur med utsiktspunkt på Mellomkollen. Hele turen er på ca. 9 km med 400 meter stigning. Den tar ca. 3 timer inkludert pause.

Oppmøte kl. 18 ved Skar parkeringsplass. Vi avslutter på samme sted ca. kl. 21.

Ta med drikke, mat/snacks og sitteunderlag. Terrenget er steinete og enkelte partier litt krevende. Anbefaler gode sko med ankelstøtte.

VELKOMMEN

DNT Bærum Turlag Turleder Kaisa

 

 

Arrangør

DNT Bærum Turlag