You are currently viewing Epsom salt- Helsefordeler

Epsom salt- Helsefordeler

epsomsalt2

Epsom salt helsefordeler og bruksområder

Epsom Salt, er et mineral sammensatt av Magnesium og Sulfat. Epsom salt, også kalt engelsk salt/bitter salt har mange bruksområder og kan brukes innvortes, direkte på huden som en saltpeeling eller i badevannet.

En oppløsning av Epsom salt i vann er en naturlig og enkel form for detox, som trekker ut avfallsstoffer fra kroppen, beroliger nervesystemet og får musklene til å slappe av. I tillegg er det et naturlig mykgjørende middel for huden, som samtidig fjerner døde hudceller.

Stress tapper kroppen for magnesium og et økt behov for Magnesium oppstår. Som badesalt absorberes Epsom Salt gjennom huden og tilfører kroppen magnesium.  Magnesium spiller en rekke roller i kroppen, inkludert å regulere aktiviteten av over 325 enzymer, reduserer betennelse, hjelper muskel- og nervefunksjon. Sulfat hjelper å øke opptak av næringsstoffer, rense ut avfallsstoffer og kan bidra til å redusere hodepine.

Magnesium øker energinivået i kroppen og ved å bruke Epsom salt i badekaret/fotbad tre ganger i uken kan du føle deg bedre og få mer energi.

Magnesium Sulfatene har disse egenskapene:

 • reduserer stress og beroliger kroppen
 • hjelper muskler og nerver å slappe av og fungere bedre
 • forbedrer søvn
 • lindrer hodepine og migrene
 • reduserer muskel kramper og forbedrer opptak av oksygen
 • reduserer inflammasjon og er smertedempende
 • renser ut slaggstoffer, toksiner (giftstoffer)
 • hjelpe til med å forbedre absorbsjonen av næringsstoffer
 • gjør insulin mer effektiv
 • hjelper til å forhindre blodpropp
 • renser huden

Bruksområder:

Stressreduserende bad/fotbad: En stressende hverdag kan tappe kroppen for magnesium som dermed øker nivåene av adrenalin/kortisol. En måte å lette stress og stressrelaterte problemer er å ligge i varmt badevann tilsatt 1 kopp (ca 200 g) epsom salt eller i et fotbad med 50 gram epsom salt. Tilsett gjerne eteriske oljer som rosmarin (avslappende på muskler) eller bergamot (stresslindrende).
epsom saltEksfoliering av kroppen: Lag en kroppsskrubb. Bland epsom salt sammen med olje f.eks kokosolje eller mandelolje. Tilsett gjerne noen dråpe eterisk olje. Feks sitron. Skrubben fjerner døde hudceller og gjør huden myk. Lag opp en krukke du kan ha stående i dusjen. Bruk 1 til max 2 ganger i uken. Unngå ansikt og sensitive området.
Fotsopp: Et fotbad med epsom salt kan hjelpe. Bruk 50 gram epsom salt og tilsett gjerne noen dråper med tetre eterisk olje som er antiseptisk, bakterie- og sopphemmende.
Muskelverk: Ligg i badekaret med 1 kopp (ca 200 gram) epsom salt blandet i varmt vann. Ligg i minimum 20 minutter. Tilsett gjerne noen dråper med den eteriske oljen rosemarin som bidrar til å øke blodsirkulasjonen.
Flis i fingeren: Legg fingeren i saltvannet til flisen løsner og kan trekkes lett ut.
Grønnsakshagen: Tilsett en spiseskje epsom salt i jorden for å gi næring til jordsmonnet og grønnsakene.
Forstoppelse: Tilsett en teskje epsom salt i et glass vann og drikk.
Detox: Bland 1 glass vann, 4 ts epsom salt, 2 ss olivenolje og 2 ss sitronsaft sammen og drikkes på en gang for en utrensning spesielt for lever og galle.

 

Kilder: www.saltworks.us/salt_info/epsom-uses-benefits.asp