Høsten er høysesongen for epler. Ikke glem å plukk eplene i hagen om du har epletrær. Eller hør om du kan plukke noen epler hos naboen eller familien. Som oftest så er det mange epler som råtner bort i hagen og det er jo synd for alle de gode eplekakene som kunne blitt bakt med dem! På høsten er det en fin mulighet å kjøpe epler direkte fra eplegårder. Ellers finnes det et stor utvalg av økologiske og norske epler på butikken.
Enkel og god smuldre eplekake
Ingredienser:
√ 200 gram blanding av:
-100 gram kokosmel og bokhvete. Om du mangler en sort så bruker du mer av en annen eller bruker litt spelt/emmer mel.
-100 gram økologisk havregryn
√ 100 gram røros smør (romtemperert)
√ 50 gram kokosblomstsukker eventuelt sukrin 50/50 av hver søtning gir god smak
√ 4-5 norske epler, gjerne økologiske
√ Ceylon kanel
√ Honning
√ Gresk yougert
Slik gjør du:
- Start med å blande sammen melblandingen, tilsett sukker og smør. Bruk hendene og bland sammen til du får en havregryn konsistens.
- Skrell eplene og del dem opp i tynne skiver.
- Smør en paiform eller ildfastform og fordel epleskivene utover. Dryss over kanel og litt kokosblomstsukker.
- Fordel smuldreblandingen over eplene.
- Stekes i ovnen på 175 grader i ca 30-40 minutter. Eplene skal bli møre og smuldredeigen sprø.
- Serveres sammen med f.eks gresk yougert og litt honning over.
- NYT på en høstdag med masse levende lys
#norskeepler #eplesmuldrekake