Energibrød
Brødet har lavt gluteninnhold, protein og fiberrikt
___________________________________________________________
Ingredienser
1 stk brød i en liten brødform
√ 210 g melblanding- ca 90 gr emmer og 90 g rugmel og 30 g spelt
√ 40 g havregryn, byggflak eller bokveteflak
√ 30 g havrekli eller Psyllium Husk
√ 25 g linfrø
√ 25 g gresskarkjerner
√ 30 g valnøtter, hakkede
√ 1 liten banan, delt i små biter
√ 1 gulrot, skrelt og raspet
√ 1 ts bakepulver
√ 5 g (ca 1 ts) himalyasalt eller havsalt
√ 1 økologisk egg
√ 2 dl Cultura (gresk yougert eller naturell yougert er også et alternativ)
√ 0,5 dl vann
________________________________________________________________
Fremgangsmåte:
Dag 1:
- Bland alt det tørre.
- Bland inn banan og gulrot.
- Pisk egg, melk og vann lett sammen.
- Bland det våte og det tørre.
- La det stå kjølig over natten eller i kjøleskapet i 3-4 timer før steking.
Dag 2:
- Hell blandingen i en brødform.
- Stek på 200 grader i ca 1-1,5 time (kommer an på ovnen).
Brødet får en sprø skorpe og blir litt fuktig inni.
Kan eventuelt legge brødskivene i brødrister eller i ovnen noen minutter.
Nyt med godt pålegg!
Bilde ovenfor er hentet fra www.bakemag.no og oppskriften på energi brødet er inspirert fra bake magasinet. Magasin for deg som elsker å bake til kun 39,- Kan virkelig anbefales!