You are currently viewing Dadler- naturlig søtt

Dadler- naturlig søtt

Daddel er frukten av daddelpalmen og kalles ørkens delikatesse! I Nord-Afrika har dadler blitt brukt i årtusener, og har vært spesielt populært på grunn av den søte smaken og gode holdbarheten etter tørking.

daddel tre

dadler2Dadler inneholder naturlig fruktsukker og er en god kilde til kostfiber, som gir god fordøyelse og kan forebygge forstoppelse. Dadler inneholder A- og B vitaminer, fosfor og jern. Og den er rik på mineralene magnesium og spesielt mye kalium. 

Dadler er en super kilde til kalium – og inneholder faktisk mer enn tre ganger så mye som det du finner i bananer. Kalium er et mineral som blant annet er viktig for syrebase-balansen i kroppen og for at nerver, muskler og nyrer skal fungere normalt.

Dadler kan erstatte sukker når du skal bake eller har lyst på noe søtt. De er supre til å bruke søtning i grøt, bakverk og til å lage raw godis. Feks rawsjokolade

dadler

Pass på at du kjøper usøtet dadler, helt i naturlig fersk eller tørket form. Ferske dadler inneholder mindre kalorier og dessverre også mindre fiber. Tørket dadler inneholder mer fiber, men også flere kalorier. Dadler er uansett er mye sunnere valg enn sukker, inneholder næringstoffer og er rik på fiber som er bra for tarmbakteriene! Når dadler spises sammen med feks nøtter, kokos og andre ingredienser rik på proteiner og naturlig fett har dadler lav påvirkning på blodsukkeret.

dadler

#dadler #naturlig søtt #rikpåkalium

Kilder:
• bama
• www.matvaretabellen.no/#daddel-toerket-06.527