You are currently viewing Comosjøen- Et vakkert Italiensk eventyr

Comosjøen- Et vakkert Italiensk eventyr

Comosjøen  er som et postkort med sine fargerike hus, vakre villaer og mange slott. Et utpreget kulturlandskap omgitt av høye fjelltopp  De elegante Riva-båtene på innsjøen, «de hvite svanene» som de blir kalt, danner et fint bilde for stemningen, og frakter turister fra den ene perlen til den andre. Jeg har vært på studiereise til Comosjøen. For å utforske stedene til vandringsreisen jeg skal ha hit i mai 2025.

Comosjøen er den 3 største innsjøen i Italia og den ligger helt i Nord på grensen til Sveits. Comosjøen ble opprettet en gang i tiden av isbre og er Europas dypeste innsjø. Comosjøen er 46 km lang og langs innsjøen ligger den ene pittoreske perlen etter den andre. Comosjøen er formet som en Y satt på hodet. Hvor du har Lecco og Como nederst på Y aksen. I midten har vi Pearl of Como «Bellagio». På hver sin side av Bellagio finner vi Varenna og Mengaggio. Disse 3 byene er hovedkjernen i Comosjøen og har mest besøkende i løpet av sesongen. Det er en pulserende energi både på sjøen og på land. Båter som går på kryss og tvers. Og turister som kommer og går.

Mellom de små perlende er det lagt opp til fantastisk vandring. Å oppleve et sted til fots byr på mange flere detaljer enn å kjøre bil eller ta fergen. Vi går på gamle stier » Sentiero del Viadante» og «Lake Como Greenway» som tar oss igjennom det pittoreske landskapet og igjennom smale gater med små kirker, villaer og gelatoria. Isen i Italia er i en egen liga. Det samme gjelder vinen og maten. Mye gode Italienske råvarer.

I Varenna ligger Villa Monastero og Villa Vipresse, som har vakre botaniske hager og ligger helt nede ved vannkanten.  Castello di Vezio ligger på 420 meter ovenfor Varenna og byr på utsikt over store deler av Comosjøen og over til de snøkledde fjellene i Sveits. Bildene under viser alle disse stedene og gir deg en liten smakebit av opplevelsene på reisen hit.

Det blir reise til Comosjøen mai 2025. Vandring, mat og vinopplevelser. Du kan lese mer om reisen her.