Chiapudding med kakao, banan og mandelmelk
Nyydelig chiapudding. Kun med naturlig og næringsrike ingredienser.
Du trenger:
• 2,5 dl mandelmelk
• 1,5 ss rå kakao
• 3 ss chiafrø
• 1 ts rå honning
• 1 økologisk banan
Slik gjør du:
en stor porsjon chiapudding
- Rør chiafrø (de må gjerne knuses i en blender/morter først) og råkakao godt inn i mandelmelk.
- Tilsett en finhakket banan. Spar en liten del til topping!
- Tilsett en liten ts med rå honning om du behøver ekstra søtning.
- Sett i kjøleskapet gjerne over natten eller minimum 4 timer. Chiafrø sveller når de legges i bløt.
- Når den er spiseklar kan du toppe med noen bananbiter, gojibær, kokosflak og litt ekstra chiafrø.
- NYT med god samvittighet!
#chiapudding
•Oppskriften i dette innlegget er inspirert fra freshmarked som ligger i mathallen i København•
Navnet Chia kommer fra mayaindianerne og betyr «styrke». Det er en super kilde til sunne fettsyrer omega 3 og 6, og en god kilde til kalsium for de som ikke drikker melk. I tillegg er de fulle av antioksidanter, 30% mer enn blåbær, fiber (hele 38%), vitaminer og mineraler. Chiafrø har også et høyt innhold av protein (18%) og inneholder alle de essensielle aminosyrene vi trenger. Chiafrø blir derfor et fullverdig protein.