You are currently viewing Chiapudding med mandelmelk & yougert

Chiapudding med mandelmelk & yougert

Chiapudding med mandelmelk & yougert

Denne chiapuddingen er for tiden en favoritt til frokost! Så herlig å ha ferdig klar frokost om morgen. Det eneste du trenger å gjøre er å ta den ut av kjøleskapet, toppe chiapudding og nyte! Den er utrolig mettende og energigivende! Frø som er bløtlagt over natten vekker næringsinnholdet til live og gjør næringsstoffene lettere tilgjengelig og fordøyelig.

  • 2 ss chiafrø
  • 1 dl mandelmelk
  • 2-3 ss naturell eller gresk yougert
  • 1 finhakket daddel eller 1 ts råhonning
  • litt havsalt/himalayasalt
    valgfri smaksessens – Se forslag under
    valgfri topping – Se forslag under

Slik gjør du:
en god porsjon chiapudding

  1. Ha alle ingrediensene på et glass eller i en bolle. Tilsett den smaksessensen du ønsker.
  2. Rør rundt og dekk til.
  3. Sett i kjøleskapet over natten. (min. 4 timer for at chiafrøene skal svelle).
  4. Ta ut av kjøleskap og topp med det du liker! Gjerne med kokosflak, nøtter og gojibær.
  5. Klar frokost som er næringsrik, mettende og smakfull!

Smaksessens i chiapudding:

ekte bourbon vaniljepulver
Ceylon kanel
 Råkakao pulver
 Lakris pulver
 Kardemomme – Ingefær – gurkemeie
 Spirulina mint kakao pulver
Bær- bringebær, jordbær, blåbær

Topping til chiapudding:

 Goji bær
 Kokosflak
 Hampfrø
 Morbær
 Kakaonibs
 Frukt: Banan, bær, granateple
 Tørket frukt: dadler, aprikos, fiken
 Nøtter: mandler, valnøtter, hasselnøtter, pecan
 Frø: linfrø, sesam, solsikke, gresskar
 Honning
Revet skall av appelsin eller sitron/lime
Frisk mynte eller sitronmelisse

• Vær kreativ og smak deg frem med ulike smaksessenser og toppinger •