Chiapudding med mandelmelk & yougert
Denne chiapuddingen er for tiden en favoritt til frokost! Så herlig å ha ferdig klar frokost om morgen. Det eneste du trenger å gjøre er å ta den ut av kjøleskapet, toppe chiapudding og nyte! Den er utrolig mettende og energigivende! Frø som er bløtlagt over natten vekker næringsinnholdet til live og gjør næringsstoffene lettere tilgjengelig og fordøyelig.
- 2 ss chiafrø
- 1 dl mandelmelk
- 2-3 ss naturell eller gresk yougert
- 1 finhakket daddel eller 1 ts råhonning
- litt havsalt/himalayasalt
valgfri smaksessens – Se forslag under
valgfri topping – Se forslag under
Slik gjør du:
en god porsjon chiapudding
- Ha alle ingrediensene på et glass eller i en bolle. Tilsett den smaksessensen du ønsker.
- Rør rundt og dekk til.
- Sett i kjøleskapet over natten. (min. 4 timer for at chiafrøene skal svelle).
- Ta ut av kjøleskap og topp med det du liker! Gjerne med kokosflak, nøtter og gojibær.
- Klar frokost som er næringsrik, mettende og smakfull!
Smaksessens i chiapudding:
ekte bourbon vaniljepulver
Ceylon kanel
Råkakao pulver
Lakris pulver
Kardemomme – Ingefær – gurkemeie
Spirulina mint kakao pulver
Bær- bringebær, jordbær, blåbær
Topping til chiapudding:
Goji bær
Kokosflak
Hampfrø
Morbær
Kakaonibs
Frukt: Banan, bær, granateple
Tørket frukt: dadler, aprikos, fiken
Nøtter: mandler, valnøtter, hasselnøtter, pecan
Frø: linfrø, sesam, solsikke, gresskar
Honning
Revet skall av appelsin eller sitron/lime
Frisk mynte eller sitronmelisse
• Vær kreativ og smak deg frem med ulike smaksessenser og toppinger •
- Prøv også chiapudding med kokosmelk og bringebær
- chiapudding med kakao og banan og les om fordelene med chiafrø