Chiapudding med havre, mandelmelk & yougert
Denne chiapuddingen med havre er for tiden en favoritt til frokost! Så herlig å ha ferdig klar frokost om morgen. Det eneste du trenger å gjøre er å ta den ut av kjøleskapet, toppe chiapudding og nyte! Den er utrolig mettende og energigivende! Korn og frø som er bløtlagt over natten vekker næringsinnholdet til live og gjør næringsstoffene lettere tilgjengelig og fordøyelig.
- 1,5 dl havregryn
- 2 ss chiafrø
- 1 dl mandelmelk
- 2-3 ss naturell eller gresk yougert
- 1 finhakket daddel eller 1 ts råhonning
- litt havsalt/himalayasalt
valgfri smaksessens – Se forslag under
valgfri topping – Se forslag under
Slik gjør du:
en god porsjon chiapudding
- Ha alle ingrediensene på et glass eller i en bolle. Vanilje som smaksessens passer godt i denne oppskriften.
- Rør rundt og dekk til.
- Sett i kjøleskapet over natten. (min. 4 timer for at chiafrøene skal svelle). Bløtlagte havregryn gjør havre mer næringsrik og lettere fordøyelig fordi kornet blir aktivisert ved bløtlegging.
- Ta ut av kjøleskap og topp med det du liker! Gjerne med kokosflak, nøtter og gojibær.
- Klar frokost som er næringsrik, mettende og smakfull!
Smaksessens i chiapudding:
♥ ekte bourbon vaniljepulver
♥ Ceylon kanel
♥ Råkakao pulver
♥ Lakris pulver
♥ Kardemomme – Ingefær – gurkemeie
♥ Spirulina mint kakao pulver
♥ Bær- bringebær, jordbær, blåbær
Topping til chiapudding:
♥ Goji bær
♥ Kokosflak
♥ Hampfrø
♥ Morbær
♥ Kakaonibs
♥ Frukt: Banan, bær, granateple
♥ Tørket frukt: dadler, aprikos, fiken
♥ Nøtter: mandler, valnøtter, hasselnøtter, pecan
♥ Frø: linfrø, sesam, solsikke, gresskar
♥ Honning
♥ Revet skall av appelsin eller sitron/lime
♥ Frisk mynte eller sitronmelisse
Vær kreativ og smak deg frem med ulike smaksessenser og toppinger ♥
- Prøv også chiapudding med kokosmelk og bringebær
- chiapudding med kakao og banan og les om fordelene med chiafrø