You are currently viewing Chia, rødbet, Kefir & havre Kjøleskapsgrøt- Bircher Muesli

Chia, rødbet, Kefir & havre Kjøleskapsgrøt- Bircher Muesli

kjøleskapsgrøt – godt for magen, smart start på dagen!

Chia, rødbet, Kefir & havre kjøleskapsgrøt- bircher muesli

I denne oppskriften bruker jeg rødbetpulver og Kefir som er litt utenom det vanlige. Rødbeter har et høyt innhold av nitrat og andre aktive stoffer som gir økt oksygen til celler og muskler. Rødbet inneholder fargestoff betacyaniner som gir en kraftig fin farge og sødme. Kefir er fermentert melk, under gjæringsprosessen beholdes kun de viktigste næringstoffene fra melken og laktosenivået (melkesukker) reduseres betraktelig. Kefir smaker litt mer bittert enn yoghurt, da den inneholder mindre laktose og høyt innhold av melkesyrebakterier. Kefir inneholder mer kalsium enn melk.

Ingredienser, 1 porsjon

• 1,5 dl økologisk havregryn
• 1-2 ts rødbetpulver feks. fra Purusana
• 1 ss chiafrø
• litt himalayasalt
• 1 dl havremelk eller mandelmelk
• 1 dl økologisk kefir (alternativ naturell yougert)

Bløtlegg alle ingrediensene i kjøleskapet over natten

1. Rør alle ingrediensene godt sammen i en glasskrukke eller en skål.
2. Sett på lokk (eller dekk til) og sett i kjøleskapet over natten.
3. Når du våkner har du ferdig klar energi frokost. Det eneste du trenger å gjøre er å ta den ut av kjøleskapet og nyte

Topp med det du liker! Gjerne litt kokosflak og pistasjenøtter for crunch.

#kjøleskapsgrøt #birchermuesli #godt for magen #smart start på dagen

Bircher Muesli eller «overnight soaked Oats – kjøleskapsgrøt» betyr at havregryn er bløtlagt over natten. Korn og frø som er bløtlagt over natten vekker næringsinnholdet til live og gjør næringsstoffene lettere tilgjengelig og fordøyelig. Kjøleskapsgrøt gir god metthetsfølelse og langvarig energi. Havre inneholder kostfiberet betaglukan som gir mat til de gode bakteriene og øker totalt veksten av gode bakteriene i tarmen. Over 75 % av immunforsvaret vårt sitter i tarmen.

Maximilian Oskar Bircher-Benner, (død 1939) var en Swiss doktor og ernæringsterapaut som utviklet Bircher Muesli for sine pasienter. Bløtlagt havre i melk tilsatt ulike frø og bær gjorde godt for hans pasienter og Bircher Muesli ble veldig populær på hans tid. Bircher Muesli har blomstret til livet igjen og har igjen blitt veldig trendy verden over.

•Smak deg frem og finn din favoritt•

 Her er flere smaksvarianter!