You are currently viewing Castor oil- Ricinusolje- Helsetips

Castor oil- Ricinusolje- Helsetips

Castor olje, eller ricinusolje vokser naturlig i India, Afrika og i middelhavslandene. Denne fyldige oljen blir utvunnet fra frøene til planten Ricinus communis. Oljen har utviklet seg fra historiske bruk til moderne naturlig helsepleie. Denne naturlige oljen kan brukes på hud-, hår- og som muskelpleie.

Tips fra naturens skattekiste

Hår og hudpleie 

Castor olje har et høyt innhold av ricinolsyre. Ved påføring direkte på huden, bidrar den til å tilfører fuktighet og styrke huden. Den har også vist seg til å booste hårveksten.

Tips! Massere 1 til 2 spiseskje castor olje (gjerne sammen med et par eteriske oljer med rosmarin). Masser inn i hodebunnen og la virke ca 30 min (eller lenger) før du vasker håret. Dette stimulerer hodebunnen og øker hårveksten. Du vil rask oppdage at nye hår vokser ut.

Vippeserum og øyebryn styrke

Castor olje kan brukes både på øyevipper og bryn.  En effektiv naturlig måte å få fyldigere og lenger vipper og bryn.

Tips! Bruk en Q-tips og legg litt Castor oil over øyevippene og la det virke over natten.

Lindring for Muskler og ledd

Castor olje har en naturlig smertelindrende effekt. Oljen kan brukes på ømme og stive muskler, både som massasjeolje og i form av omslag. Et varmt omslag med castor olje har vist seg å gi komfort til såre og stramme muskler. Samt at oljen har en beroligende og anti inflammatorisk effekt som kan dempe betennelse. Noe som vil dempe hevelse og redusere smerte.

Tips! Masser stramme muskler eller stive vonde ledd med Castor olje. Gjerne i kombinasjon med eteriske oljer som rosmarin, pepper eller peppermint olje. Disse oljene øker blodsirkulasjonen og har også en anti inflammatorisk effekt som demper betennesle

Avføringsmiddel

Fra frøene utvinnes ricinusolje (også kalt lakserolje) ved kaldpressing og ekstraksjon. Ricinusolje ble tidligere mye brukt som et effektivt avføringsmiddel. Når man tar en spiseskje ricinusolje, blir den i tynntarmen til ricinolsåpe som virker avførende. Det minsker absorberingen av væske og øker sekresjonen i tynntarmen og endetarmen, noe som også er til nytte ved treg avføring. Advarsel. Må brukes i samråd med lege.

 

Du kan kjøpe økologisk kaldpresset ricinusolje, Castor oil, på helsekost. Den er spesielt egnet til å booste hårveksten, kan gi deg lenger øyenvipper og fyldigere øynebryn. Samt lindre muskel og ledd smerter.

Kilder

Rolv.no

www.healthline.com/nutrition/castor-oil