You are currently viewing C-vitamin shot-  3 balanserende ingredienser

C-vitamin shot- 3 balanserende ingredienser

C-VITAMIN SHOT- 3 balanserende ingredienser

En shot med C-vitamin er supert for helsen.

Denne oppskriften er en meget god kilde til vitamin C, antioksidanter og andre aktive plantestoffer. Fiberet pektin og bitterstoffer stimulerer tarmen og det stimulerer galledannelsen som er viktig for å fordøye ned fettsyrer. Shoten inneholder antibakterielt og antiinflammatorisk stoffer som kan dempe betennelse. Og så får den knall gul flott farge

APPELSIN

Inneholder godt med C- Vitamin og gir samtidig sødme. Noe som er helt nødvendig i en shot som vi skal lage med sitron og Ingefær som har intense sterke smaker.

SITRON

Sitronen kommer opprinnelig fra i Himalaya og er hellig i området. Den har blitt brukt i medisinsk bruk i årtusener. Sitronen ble bragt til Europa på 1100-tallet og rundt middelhavet finnes det store mengder sitrontrær. Amalfi sitronene fra Italia og sitronene fra Sicilia er i en egen liga.

Sitron er den sureste av sitrusfruktene og er en C-vitamin bombe. Men har faktisk basiske egenskaper som bidrar til å regulere kroppens pH. Sitronen inneholder i tillegg til C-vitamin, flavinoider og er en kraftige antioksidant. Den er sterkt bakteriedrepende. Faktisk er sitronskallet det mest næringsrike med mange flere næringstoffer enn selve sitronsaften. Det er rikt på antioksidanter og stoffer som sitronsyre, eplesyre, hesperidin og pektin. Samt flere vitaminer. Kun bruk økologiske sitroner og vask den godt i lunket vann før du bruker skallet.

INGEFÆR

Dyrket i mange tusen år i India og Kina. Det er gjort mye studier rundt helsefordelene med ingefær, blant annet skal det være betennelsedempende, smerte/ kvalmedempende og har antibakteriell stoffer som beskytter mot bakterier. Den viktigste plantestoffen i Ingefær er gingeroler. Ingefær en også en kilde til flere vitaminer og mineraler. I tillegg til C- vitamin.

Ingredienser (0,33 dl flaske)

• 1 skrelt appelsin
• 1 skrelt økologisk sitron
• 3 cm raspet ingefær
• litt vann eventuelt

Slik gjør du:

  1. Start med å skrelle appelsin og sitron. (Ta bort skallet og skinnet om du ikke vil ha chutney konsistens på shoten). Del den skrelte sitronen og appelsinen i store biter og putt i en blender. Litt fiber får du fra innmaten. Når en presser juice så går mye av fiberen bort.
  2. Skrell ingefær og rasp den så fint som mulig. Om du liker shoten sterk bruker du mer enn i oppskriften. Prøv deg frem.
  3. Kjør noen minutter på høy hastighet til du får en flytende konsistens. Du kan eventuelt tilsette litt vann for å få den konsistensen du ønsker. Den tykner litt når du setter den i kjøleskapet. Hell over på sterilisert flaske. Sjekk den flotte fargen 
  4. Drikk en shot eller to hver dag mellom måltid.
  5. Holder seg fint i kjøleskapet i 5 dager.
  6. SKÅL

#cvitamin #shot