You are currently viewing BLOMKÅLPIZZA med ost, timian og cherrytomater

BLOMKÅLPIZZA med ost, timian og cherrytomater


ELSKER PIZZA…her er en oppskrift med blomkålbunn!

Det ligger utallige oppskrifts varianter på blomkålpizzabunn på nett, men syntes denne pizzabunnen henger veldig godt sammen og ble nokså sprø, i alle fall i kantene. Roquefort og mozarella ost sammen med krydderurter og tomatsaus av cherrytomater gir en spennende smak.


Bilde og inspirasjon til oppskrift fra @www.sprudlendesunn.no

BLOMKÅLPIZZA med ost, timian og cherrytomater

Pizzabunn 
oppskrift til en stor pizzabunn- stekes 200 grader varmluft

√ 1 økologisk blomkål
√ 2 økologisk egg
√ 1 ss extra virgin olivenolje
√ 2 ss grovrevet parmesan
√ 2 ss bokhvetemel
√ 2 ts timian krydder (tørket eller frisk)

Pizzafyll
√ Tomatsaus av cherrytomater, olivenolje og timian (tørket eller frisk)
√ vårløk, paprika og purre
√ Økologisk Roquefort/blåmguggost denne anbefales!
√ mozarellaost

Topping
√ Røros rømme (Hvitløksrømme: lag selv med rømme, hvitløk og gressløk)
√ ruccola/spinatblader eller bare litt friske krydderurter

Slik gjør du:
Pizzabunn & fyll

1. Ha først blomkålbitene i en foodprosessor/blender og kjør til den blir finhakket blomkålris. Så blender du inn resten av ingrediensene til en jevn kremete blanding.
2. Form en jevn tynn rundt pizzabunn med en slikkepott på et stekebrett kledd med bakepapir. Oppskriften dekker en stekeplate.
3. Forstek bunnen i ca 15-20 minutter på 200 grader varmluft.
4. I mellomtiden lager du pizzasaus av cherrytomater, timian og nykvernet pepper. Blend sammen i en blender til du får en jevn tomatsaus.
5. Skjær opp vårløk, purre og paprika og roquefort/blåmuggost i små biter.
6.Ta ut pizzabunnen og la den hvile litt før du tar på pizzafyll.
7. Først smører du på den hjemmelagde tomatsausen, så et lag med mozarell ost, så legger du på vårløk, pure, paprika og bitene med roquefort/blåmuggost sammen med litt frisk timian kryddeurt og nykvernet pepper. Pass på at du ikke legger på for mye fyll, fordi da vil du få en myk pizzabunn.
8. Stek videre i ca 10 minutter til osten er gyllen. La pizzaen hvile i noen minutter før du skjærer i den.
9. Topp med f.eks frisk timian (eller andre krydderurter) og ruccola.
10. Enjoy

Før steking!
Etter steking!

Pizzaelsker?
[custom_list]

Kilder: Oppskriften er inspirert fra denne flotte matbloggen: www.sprudlendesunn.no