Vegetar gryte! Perfekt til kjøttfri mandag eller til alle andre anledninger. Jeg er dilla på blomkål og grønnkål for tiden som er grønnsaker som inneholder mange aktive plantestoffer. Og som smaker godt. I denne gryten er det kokosmelk som metter godt og jeg serverte den med rød quinoa som inneholder godt med proteiner.
Ingredienser
• 2 ss virgin kokosolje
• 2 finhakket sjalottløk
• en liten bunt fersk koriander
• 1 ss spisskummen
• 1 boks finhakket tomater av god kvalitet
• 1 boks kokosmelk av god kvalitet
• 2 ts økologisk gurkemeie
• 1 økologisk blomkål delt i små buketter
• litt presset sitron
• 2 dl finkuttet grønnkål uten stilk
• 1 ts himalyasalt/havsalt/urtesalt
• nykvernet pepper
Slik gjør du:
vegetar gryte
- Start med å varme kokosolje i en jerngryte. Jeg elsker min Le Creuset gryte.
- Fres opp løk og fersk koriander på middels varme. Tilsett spiskummen og la det hele blande seg godt sammen noen minutter.
- Tilsett tomatsaus, salt og pepper. Smak deg frem.
- Så tilsettes kokosmelk og gurkemeie. Dette skal ikke koke, kun putre.
- Tilsette blomkål bitene og litt sitron før det hele skal putre i ca 20 minutter under lokk.
- Grønnkål og fersk koriander tilsettes de 10 siste minuttene.
- Serveres med hvit eller rød quinoa. Eller naturris
#vegetargryte #mmm
Kilder: Oppskrift inspirert fra Ren Mat magasinet.
• Mer inspirasjon? Se flere sunne oppskrifter her.