You are currently viewing Blåbærtid- oppskrifter med blåbær

Blåbærtid- oppskrifter med blåbær

Blåbær finnes over nesten hele Norges land og i fjellet opp til 1700 moh. Blåbær er en flerårig, bladfellende busk med underjordiske utløpere, og kan bli opptil 30 år gammel.
Blåbær plukkes fra juni til september.

blåbær

 Blåbær (9)

Blåbær er meget rik på antioksidanter

Blåbær (11)Bærene inneholder flavanoider, pektin, garvestoffer av tannintypen, organiske syrer, antocyanpigmenter (som gir blåfargen), quercetin og vitamin A, B-kompleks og C.

Blåbær er svært rike på antioksidanten flavanoider. Blåbær er faktisk blant fem på topp over matvarer med mest antioksidanter. Les mer om antioksidanter her.

Ekstrakter fra blåbær kan forsinke aldringsprosessen, gjøre hjernen klarere og er godt for synet. Det finnes også studier som viser at bæret kan motvirke kreft og senke innholdet av kolesterol i blodet. Vi kan holde oss friskere og antagelig yngre ved å spise rikelig med blåbær. Spis blåbær året rundt!

Blåbær med sterk farge er de mest næringsrik

Spis blåbær med sterk farge – jo sterkere farge, jo sunnere.  Blåbær inneholder stoffet antocyanidiner som gir blåfargen. Fargerike blåbær gjør at du blir blå på hendene og munnen

Utenom skogsblåbærsesongen finnes det hageblåbær i butikken. De får du tak i året rundt. De har samme mørkeblå farge på skinnet, men har lyst bærkjøtt. Fordi de ikke har den mørke blåfargen inni kjøttet så inneholder de mye mindre antioksidanter. De er også stor fare for at buskene har blitt sprøytet, så de er ikke så næringsrike som ville skogsblåbær.

Frosne blåbær fra svenske og polske skoger er også tilgjengelig hele året. Frosne importerte blåbær er et bra alternativ om du ikke har fylt opp frysen med norske skogsblåbær.

Blåbærtid- sesongen er startet

Nå er blåbærsesongen startet. I marka er mange bær modne allerede og tiden fremover vil være høysesong for innhøsting av de næringsrike bærene. Fyll opp fryseren, lag smoothies og andre godsaker av bærene utover vinteren. Det vil styrke immunforsvaret og holde deg friskere!

blåbærplukking

PLUKK SPIS FRYS SPIS HELE ÅRET

  • Se oppskrift på energihavregrøt med blåbær her.
  • Oppskrift med blåbær smuldrepai her.
blåbærmusli
Start dagen med en skål müsli med naturell yoghurt. Dryss over blåbær og hakkede nøtter. Superfrokost!

 Blåbær smoothie oppskrift

blåbærsmoothie

Ingredienser

  • 2 dl frosne blåbær (Bruker du friske blåbær i stedet for frosne, kan du tilsette et par isbiter)
  • 1 stk banan
  • 2 dl naturell yougert
  • 1 ts chiafrø

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene i en blender og kjør til en jevn smoothie.
Pynt gjerne med ekstra blåbær og server straks. NYT

Kosttilskudd av blåbær

MEDOX er et kosttilskudd med blåbærekstrakt som er verdt å teste ut ved sykdom og stimulering av immunforsvaret. Medox er et helnorsk kvalitetsprodukt, som både er utviklet i, og produseres i Norge. Medox er klinisk vitenskapelig dokumentert gjennom studier ved universiteter og universitetssykehus i Norge, EU, USA og Kina helt siden produktet kom på markedet i år 2000. Les mer her om Medox.

#BÆR #blåbær#antioksidanter

blåbær

NATUREN VET BEST!

Kilder: www.rolv.no, www.bama.no, matvaretabellen