Blåbær smuldrepai med gresk yougert
Paien er veldig enkel og rask å lage. Den er glutenfri og passer som dessert til store og små.
Blåbær gir god sødme og i tillegg en god dose antioksidanter ♠
Blåbær smuldrepai
ca 4 personer
Steketid 25 min, 150 grader
Ingredienser:
♠ 1 pk frosne blåbær 400 gram gjerne selvplukket
♠ 200 gram melblanding (økologisk havregryn 100 g, bokhvetemel flak 50 g og kokosmel 50 g)
♠ 100 gram mykt Røros smør (legg smøret på benken noen timer)
♠ 25 gram kokossukker
♠ 1 ts kanel
Tilbehør:
Gresk naturell yougert
Slik gjør du:
Blåbær smuldrepai med gresk yougert
- Sett ovnen på 150 grader varmluft
- Fordel blåbærene i en paiform
- Ha smør, kanel og melblandingen i en bolle. Bruk fingrene å kna sammen til en smuldredeig
- Fordel smuldredeigen over blåbærene
- Stekes midt i ovnen i ca 25 min til smuldrepaien blir gyllen og sprø
- Server med ekte gresk naturell yougert
- NAM ♠