You are currently viewing Biohacking- optimalisering av helsen- 6 biohackingtips!

Biohacking- optimalisering av helsen- 6 biohackingtips!

• Biohacking går ut på å lage den beste utgaven av seg selv •

Biohacking is the art of changing the enviroment inside you. Your biologi, your energy!

Kort fortalt så er Biohacking å optimalisere kroppens biologi-biokjemi. Ved å optimalisere trening/aktivitetsnivå, kosthold, søvn og ta vare på din mentale helse (bevisstgjøring rundt tankevirksomhet). Bevisstheten påvirker den kjemiske biologien vår. Den største makten over biologien vår, er tankene våre, den usyngelig energien fra sinnet vårt, som former kroppen vår og forholdet til alt rundt oss fordi den påvirker følelsene og handlingene våre. Resultatet vil bli en styrket utgave av deg selv med mer energi og livskraft!

Her er 6 biohacking tips:

  1. Kald dusj
  2. Pust med nesa (ikke munn)
  3. Jording
  4. Optimaliser døgnrytmen. Trene – Spise – hvile- sove
  5. Takknemmelighet
  6. Good vibes only. Aktiver glede, istedenfor fryktsenteret!

1. Kald dusj

Avslutt dusjen med kaldt vann og opplev alle fordelene. Hele nervesystemer responderer og du kan lage energi super raskt. Kald dusj gir et rush i kroppen og stimulerer blodpumpen. Forskning viser at det styrker immunforsvaret og øker toleransen for stress. Start med 15 sekunder og jobb deg mot 1 minutt.  Les mer om kald dusj her.

2.Pust med nesa (ikke munn)

Det er altfor mange mennesker som ubevisst puster med munnen. Vi er fysiologisk skapt for å puste med nesa. Når vi puster igjennom nesen filtreres luften før den går opp til hjernen og ned i lungene. Når vi puster med munnen går oksygen rett ned i lungene uten å filtreres. Oksygen går heller ikke via hjernen og alle fordelene det gir forsvinner. Å puste med munnen forstyrrer munnhygiene og tarmfloraen fordi ufiltrert luft kommer rett inn i munnen. Det øker munntørrhet og påvirker søvnen. Det kan også bli mye snorking og unødvendig pusting. Når vi puster med nesa går oksygen via hjernen som har en beroligende effekt på det parasympatiske nervesystemet. Det regulerer blodsukkeret og bedrer hukommelsen. Mer oksygen til hjernen gir også mer energi! Start med å fokusere på å lukke munnen når du puster. Tungen skal optimalt ligge å hvile oppi ganen under fortennene. Et tips som mange gjør i starten er å tape munnen på natten for å unngå at munnen åpner seg når du sovner. Å endre pustemønsteret krever bevissthet og fokus. Etter hvert vil du kunne puste med nesen automatisk. Men det kan ta litt tid. Så vær tålmodig. 

3.Jording

Jording er å være i kontakt med naturen enkelt forklart! Ved å bevege seg regelmessig i naturen, gå barfot, bade i havet og ta på stein/trær vil kroppen fylles av negative elektroner som gjør jobben med å balansere frie radikaler. Jording gjenoppretter kroppens naturlige elektriske tilstand, beroliger nervesystemet, reduserer betennelse og forbedrer blodsirkulasjonen. Vi er skapt for å bevege oss i naturen. Ikke glem å vær aktiv ute. Naturen er det beste stedet å koble av og hente energi.  Les mer om jording her.

4.Optimaliser døgnrytmen. Trene – Spise- hvile-sove

Bli bevisst på døgnrytmen din! Spis bra (lær deg opp om ernæring om det trengs), vær aktiv hver dag ute (dagslys og luft) og prioriter å sove nok. Søvn er helt avgjørende for å optimalisere kroppens biologi. Gjør soverommet kaldt og mørkt. Unngå sterkt lys de siste timene før du legger deg og legg bort mobilen! Den hører ikke hjemme på soverommet. Ler mer her om gode søvnrutiner.

5.Takknemmelighet

Takknemmelighet har et enormt effekt på nervesystemet og vår celle biokjemi. Det er gjort studier og målinger at en kan observere endringer i hjerterytmen når vi går inn i takknemmelighets modus. Det har en enorm påvirkningskraft på vært velværesenter. Finn 3 ting du er takknemlig for. Det trenger ikke være store ting. Du kan skrive dem ned eller fortelle dem til dine nærmeste eller til katten eler hunden din eller planten din:-) Du kan start dagen eller avslutte dagen med denne øvelsen. Les mer om takknemmelighet her. 

6.Good vibes only. Vær i god følelsen store deler av dagen. Aktiver glede, istedenfor fryktsenteret!

Fokuser på det du har. Fokuser på det du kan. Fokuser på det du liker. Fokuser på det som gjør at du føler deg bra. Det handler om å biohacke tankesenteret. Unngå å gå på autopilot med tankemønster og tren på å ikke la deg påvirke negativt. Start å trene opp hjernen din til det som gir deg energi og glede. Det er jo tross alt mye gøyere å være blid enn sur. 

#biohacking #optimaliserehelsendin