Bananbrød er veldig godt til kaffekos eller som turmat. I denne oppskriften er mel byttet ut med speltmel. Sukker byttet ut med kokosblomstsukker. I tillegg tilsettes litt ekstra fiber og sunne fettsyrer fra linfrø og valnøtter. En god variant som smaker godt og samtidig har byggeklosser for kroppen!
Ingredienser
• 2 økologiske bananer
• 1 ss sitronsaft
• 1,25 dl havre eller mandelmelk
• 1,25 dl kaldpresset raps eller kokosolje
• 300 gram økologisk speltmel
• 120 gram kokosblomstsukker
• 2 ts bakepulver
• litt himalayasalt
• 3 ss knust linfrø
• 1 dl hakkete valnøtter
Slik gjør du:
1. Sett ovnene på 175 grader varmluft.
2. Visp sammen i en bolle most banan, sitronsaft, melk og olje. Tilslutt blander du inn sukkeret.
3. I en annen bolle blander du mel, salt, bakepulver, linfrø og valnøtter.
4. Så blander du det våte med det tørre og blander godt sammen.
5. Smør en brødform med olje og hell blandingen oppi.
6. Stekes i ca 45 minutter.La den avkjøle seg før du nyter.
Oppskriften er inspirert fra thebuddhistchef
Lyst til å prøve RAW sjokolade bananbrød, se oppskriften her.
• Mer inspirasjon? Se flere sunne oppskrifter her.