Bananbrød er veldig godt til kaffekos eller som turmat. I denne oppskriften er mel byttet ut med speltmel. Sukker byttet ut med kokosblomstsukker. I tillegg tilsettes litt ekstra fiber og sunne fettsyrer fra linfrø og valnøtter. En god variant som smaker godt og samtidig har byggeklosser for kroppen!
Ingredienser
• 2 økologiske bananer
• 1 ss sitronsaft
• 1,25 dl havre eller mandelmelk
• 1,25 dl kaldpresset raps eller kokosolje
• 300 gram økologisk speltmel
• 120 gram kokosblomstsukker
• 2 ts bakepulver
• litt himalayasalt
• 3 ss knust linfrø
• 1 dl hakkete valnøtter
Slik gjør du:
-
- Sett ovnene på 175 grader varmluft.
- Visp sammen i en bolle most banan, sitronsaft, melk og olje. Tilslutt blander du inn sukkeret.
- I en annen bolle blander du mel, salt, bakepulver, linfrø og valnøtter.
- Så blander du det våte med det tørre og blander godt sammen.
- Smør en brødform med olje og hell blandingen oppi.
- Stekes i ca 45 minutter.La den avkjøle seg før du nyter.
Oppskriften er inspirert fra thebuddhistchef
Lyst til å prøve RAW sjokolade bananbrød, se oppskriften her.
• Mer inspirasjon? Se flere sunne oppskrifter her.