You are currently viewing Ansiktsmasker- hjemmelaget og helt naturlig glød

Ansiktsmasker- hjemmelaget og helt naturlig glød

ANSIKTSMASKER

Her er oppskrifter på hjemmelaget naturlig glødende ansiktsmasker. Noen av ingrediensene har du kanskje ellers kan du dra til en helsekost å kjøpe inn det du har lyst til å prøve. (Feks en olje du vil teste først). Ansiktsmaskene inneholder kaldpresset oljer, eteriske oljer, krydder, probiotiske ingredienser, rå honning og annet spennende Søndag er en fin dag å nyte en ansiktsmaske. Lag deg en kopp god te, sett på musikk du liker og nyt en ansiktsmaske

Baseoljer som er fint for ansiktet:

Jojobaolje (antiinflammatorisk- lett olje for de fleste hudtyper)

Nypeolje (Rosehip) (fint for uren hud/ arrete hud)

Mandelolje (sweet almond) (fin for tørr hud, rik på A og E vitamin)

 Arganolje (rik på E-vitamin/antioksidant)

Kokosolje (Antibakteriell- inneholder laurinsyre mot sopp og bakterier)

Kjøp alltid kaldpresset og økologisk! Disse oljene kan brukes i maskene eller rett på huden for fuktighet.

Ansiktsmaske skal legges på nyrenset hud. Huden rundt øyne er sensitiv, så unngå å legge maske tett innepå øyeområdet. Legg en maske en gang i uken, det anbefales faktisk ikke oftere av dermatologer. Unngå å skrubbe huden din for ofte, det skal også kun gjøres 1 gang i uken. Dette er for å bevare de gode hudbakterier som beskytter huden og bevare fettlaget  som holder huden fuktig.

 

ANSIKTSMASKER

Probiotika power maske 

• 1 ts jojobaolje (eller den oljen du har)
• 1 ts rå honning (helende og nærende)
• 2 kapsler med probiotika

Mix først olje og honning godt sammen før du åpner probiotika kapselen og heller ut pulveret. Rør sammen. Smør på huden og la den sitte i 15 – 20 minutter. Vask av med lunket vann og tørk huden skånsomt med et håndkle. Fukt etterpå med en olje, feks nypeolje er veldig helende.

Probiotika power maske nr 2

• 1/2 ts økologisk gurkemeie pulver (antiinflammatorisk! Obs kan sette litt farge på tøy/utstyr)
• 1 ts rå honning (helende og nærende)
• 1 ts naturell yougert eller kefir (probitisk med aktive melkesyrebakterier for huden)

Mix alle ingrediensene i en skål. (Husk å vaske utstyr med en gang fordi gurkemeie setter farge). Smør på huden og la den sitte i 8-10 minutter. Denne masken skal ikke sitte så lenge fordi gurkemeie er aktive saker som fort setter farge, selv på huden. (kun midlertidig farge eventuelt) Vask av med lunket vann og tørk huden skånsomt med et håndkle. Avslutt med en fuktighetskrem eller olje.

Eksfolerende og anti puff maske

• 1 ts gresk yougert (probitisk med aktive melkesyrebakterier for huden)
• 1 ts grovmalt kaffe (utrensende og reduserer hovenhet)

Mix ingrediensene i en skål. Smør på huden og la den sitte i 15 – 20 minutter. Vask av med lunket vann og tørk huden skånsomt med et håndkle. Avslutt med en fuktighetskrem eller olje.

Utrensende maske

• 1 ts Spirulina pulver (ekstremt utrensende, super på uren hud)
• 1 ts aloe vera juice/eller rosevann

Mix ingrediensene i en skål til en jevn blanding. Smør på huden og la den sitte i 10-15 minutter. Masken blir ganske stiv i ansiktet etter hvert. Vask av med lunket vann og tørk huden skånsomt med et håndkle. Veldig viktig å gi huden mye fukt etter denne masken. Fukt med en olje, feks mandelolje.

Glow antioksidant maske- for sensitiv hud

• 1 ts kokosolje
• 3 ts havregryn (fjerner døde hudceller skånsomt uten å tørke ut)

Varm oljen i et vannbad. Legg havregryn i en skål og hell over den varme kokosoljen (ca 80 grader). Tilsett litt varmt vann om du trenger mer væske. Rør godt sammen. Start med å massere inn masken med sirkel bevegelser. La den sitte på huden i 10-15 minutter. Vask av med lunket vann og avslutt med kaldt vann. Tørk huden skånsomt med et håndkle. Avslutt med en fuktighetskrem eller olje.

Glow antioksidant maske- for tørr hud

• 1/2 ts kokosolje
• 1 kvart most avokado

Start med å finmos avokado før du blander inn litt kokosolje for å lage. Smør på huden og la den sitte på huden i 10-15 minutter. Det blir litt kliss, men du får myk deilig hud etterpå. Vask av med lunket vann og avslutt med kaldt vann. Tørk huden skånsomt med et håndkle. Avslutt med en fuktighetskrem eller olje.

Beroligende fuktighets maske

• 1 ts rå honning (helende og nærende)
• 1 liten ts mandelolje
• 1-2 dråper rose olje (beroligende og pleiende)

Mix alle ingrediensene i en skål. Start med å massere masken inn i huden og la den sitte i 15 – 20 minutter. Vask av med lunket vann og tørk huden skånsomt med et håndkle. Avslutt med en fuktighetskrem eller olje.

#ansiktsmasker #naturlig #enjoy

Kilder:

The beauty of Dirty skin av hudlege Whitney Bowe (integrative Dermatology doctor)

Natural living Essestial oils av Amy Leigh Mercree