You are currently viewing Acai kjøleskapsgrøt- Bircher Muesli

Acai kjøleskapsgrøt- Bircher Muesli

 

Acai kjøleskapsgrøt- bircher muesli

kjøleskapsgrøt – godt for magen, smart start på dagen!

Ja, jeg er hekta på kjøleskapsgrøt. Her er en ny oppskrift og denne gangen bruker jeg Acai pulver.

Acai er en steinfrukt som vokser vilt i Amazonas i Brasil. Urbefolkningen i Amazonas har brukt acai-bærene i mange århundrer. De kaller det ”Livets tre” fordi de er så næringsrike. Acai er kjent for å styrke immunforsvaret, bedre blodsirkulasjonen, gi overskudd og vitalitet.

Bæret har et høyt innhold av antioksidanter (reservatrol og antocyaner) – som er gunstig for immunforsvaret og som kan virke betennelseshemmende.  Acai-bær inneholder vitamin B1, B2, C og E i tillegg til mineralene kalium, kalsium og magnesium.  Bæret er rikt på fiber, Omega 6 og 9 og har en aminosyresammensetning som gjør dem til en god proteinkilde.

Her er oppskrift på Acai & chia raw kuler

Acai kjøleskapsgrøt

Ingredienser, 1 porsjon

• 1,5 dl økologisk havregryn
• 2 ts Acaipulver feks. fra Purusana
• 1 ss chiafrø
• litt himalayasalt
• 1,5 dl havremelk eller mandelmelk
• 2-3 ss naturell yougert

Bløtlegg alle ingrediensene i kjøleskapet over natten

1. Rør alle ingrediensene godt sammen i en glasskrukke eller en skål.
2. Sett på lokk (eller dekk til) og sett i kjøleskapet over natten.
3. Når du våkner har du ferdig klar energi frokost. Det eneste du trenger å gjøre er å ta den ut av kjøleskapet og nyte.

Topp med det du liker!

#kjøleskapsgrøt #birchermuesli #godt for magen #smart start på dagen

Bircher Muesli eller «overnight soaked Oats – kjøleskapsgrøt» betyr at havregryn er bløtlagt over natten. Korn og frø som er bløtlagt over natten vekker næringsinnholdet til live og gjør næringsstoffene lettere tilgjengelig og fordøyelig. Kjøleskapsgrøt gir god metthetsfølelse og langvarig energi. Havre inneholder kostfiberet betaglukan som gir mat til de gode bakteriene og øker totalt veksten av gode bakteriene i tarmen. Over 75 % av immunforsvaret vårt sitter i tarmen.

Maximilian Oskar Bircher-Benner, (død 1939) var en Swiss doktor og ernæringsterapaut som utviklet Bircher Muesli for sine pasienter. Bløtlagt havre i melk tilsatt ulike frø og bær gjorde godt for hans pasienter og Bircher Muesli ble veldig populær på hans tid. Bircher Muesli har blomstret til livet igjen og har igjen blitt veldig trendy verden over.

Smak deg frem og finn din favoritt!

Her er flere smaksvarianter!