You are currently viewing 5 tips mot stress

5 tips mot stress

  1. Planlegg realistisk. Unngå å legge for mange planer hver dag. Spesielt i perioder du kjenner at stressnivået er høyt. Legg inn pustepauser i kalenderen hvor du kan hente deg inn. Husk å ta helt fri i blant. Feks legg inn en søndag hvor du ikke har noen planer og kan fylle dagen med akkurat det du trenger den dagen.
  2. Sov minst 7 timer. Kropp og hodet trenger hvile. Søvn er essensielt for å prestere optimalt og takle stress bedre. Lag deg noen gode søvnrutiner slik at du sover godt og får den søvnen du trenger.
  3. Gjør noe gøy. Husk å prioritere morsomme ting som gir deg energi. Du kobler av når du har det gøy og booster kroppen med endorfiner som gir deg energi og gjør deg mer robust mot stress. Vær sammen med gode venner. Kroppen produserer oxytocin når vi er i nærheten av dyr eller mennesker som bidrar til å reduserer stress.
  4. Vær aktiv i naturen. Naturen er helse på grønn resept. Det er mye spennende forskning rundt betydningen av å være aktiv i naturen. Gå turer i marka, fjellet eller langs havet. Dagslys stimulerer serotonin nivået i hjernen som påvirker humøret og energien vår. 
  5. Tren mindfuless/meditasjon. Tren på å finne pusteankeret ditt. Pusten er alltid her og nå. Mindfulness/meditasjon trener opp evnen til å være tilstede i øyeblikket. Stress er tanker som hører til fortiden eller fremtiden. Om du er tilstedte akkurat i øyeblikket uten frykt for alt du skal «rekke/mestre» så er roen alltid tilgjengelig i kropp og sinn.

Øv deg på å gi slipp på stress og bekymringer. Alt er mulig