You are currently viewing 5 tips for bedre kosthold!

5 tips for bedre kosthold!

  1. Fokus på renere mat. Velg mindre raffinerte matvarer og mer rene råvarer. Du kan tilsette krydder og naturlige søtningsmiddel i matlagingen. Det er så mye tilsetningsstoffer, salt og sukker i raffinert mat. Ting kroppen ikke ønsker seg. Det er en myte at naturlig mat ikke smaker så godt. Det finnes så mange alternativer som smaker fantastisk og som er bedre for kroppen.
  2. Kutt ned på sukker og stivelse. Unngå hvitt sukker og hvetmel. Det er så mye annet å velge mellom som garantert vil gjøre at du får mer stabilt blodsukker og mer energi. Bytt ut hvetemel med speltmel. Bytt ut sukker med kokosblomstsukker, honning og dadler.
  3. Spis mer fiber. Fiber stabiliserer blodsukkeret og gir mat til de gode tarmbakteriene. Grønnsaker, frø, nøtter og belgvekster inneholder mye fiber. Fiberrik mat gir også en mage i balanse. Noe som er viktig for forbrenningen og velværsfølelsen.
  4. Spis mer fargerik mat rik på antioksidanter. Fargerik mat er rik på smak og ser fantastisk ut på tallerken. Vi spiser litt med øynene også. Fargestoffer i mat inneholder mye plantestoffer og antioksidanter som beskytter kroppen vår for oksidativ stress. Velg orange eller gul paprika i blant. Rødbeter, søtpotet og ulike tomater. Grønne grønnsaker inneholder mye klorofyll og er også næringsrikt selvsagt. Grønn te og mørk sjokolade er også rik på antioksidanter.
  5. Spis mat som tarmen elsker. Tarmen vår inneholder både gode og dårlige bakterier. Prebiotisk mat er mat som de gode tarmbakteriene elsker. Det er feks. fermentert mat, løk familien,  havre og fibermat. Kraft og kollagen er oppbyggende for tarmen. Nesten 80 % av immunforsvaret vårt sitter i tarmen. Hjernen og energinivået er avhengig av en tarm som er i balanse. Alt henger sammen.   Les mer her om prebiotisk mat.

Spis bedre, ikke mindre. Bytt til smarte råvarer! Ha fokus på hva du ønsker å spise mer av, ikke hva du skal unngå. Gjør små endringer av gangen, da er det letter å lykkes med kostholdsjusteringer!

Trenger du hjelp med kosthold og mental innstilling for å optimalisere helsen din?

Lys til å ta et nettkurs å lære mer om Helhetlig helse?