You are currently viewing 360 graders rundreise på Gran Canaria

360 graders rundreise på Gran Canaria

Jeg ble invitert på studiereise av det spanske turistkontoret Visit Granaria. I oktober så hadde jeg en 360 graders rundreise på Gran Canaria.

Sist jeg var på øya var når jeg var 16 år på familie ferie. Denne gangen dro jeg av helt andre grunner. Nemlig for å utforske vandringsmuligheter og utforske gastronomien som er i stor blomstring på øyen. Både hiking langs kysten & i fjellet, besøk til vingård, frukt & kaffe plantasje. Det er mye god mat på den solrike øyen. Det dyrkes tomater og bananer som har vært en viktig inntektskilde lang tid tilbake. Nå dyrkes det også avokado, papaya, appelsin, kaffe og andre eksotiske frukter og grønnsaker. Vingårder finnes det også en del av, med sitt vulkansk vinpreg.

I️️ tillegg til mat og vin. Så er det høye fjell. I Tejedo så ligger øyas høyeste fjell på 1950 moh som heter picos de las nieves og den kule fjelltoppen Roque nublo. Veien fra havet opp til fjellene går på svært svingete sikk sakk veier. Vulkanene har formet øya som gir dype daler og spisse fjelltopper. Den streke solen som skinner året rundt  gir ikke så mye grønne planter og vekster. Naturen er relativt goldt med kaktus og palmetrær. Vinden fra Zahara har formet sanddynene i Maspalomas som gir en spennende opplevelse med høye sanddyner langs strendene i Sør. 

Sørlige delen er mest kjent på øya. Men den er ikke den delen som er vill, vakker og fascinerende.  Jeg anbefaler å dra til Agate og vandre oppover dalen. Her kan du faktisk gå fra havet og helt opp til Tejedo fjellkjeden. Her er det nesten ikke turister og kun de som oppsøker naturen og entusiastiske fugletittere. På veien til Agate kan du stoppe i La Aldea som er opprinnelse stedet til urbefolkningen på øya.

Jeg legger ved bilder fra min rundreisereise på øya. Gran Canari er både harry og spennende er min konklusjon. Det finnes overfylte strender, all inclusive hotel med dårlig underholdning, shopping gater og restauranter kun tilpasset turister. Men oppi fjellene, og ned i dalene hvor øyas befolkning bor så er det mange perler.

 

 Høyeste fjellet på øya 1950 moh  #picodelasnieves og #roquenublo

Vandring langs en av mange vulkaner på øya…

 

La Aldea – Opprinnelsstedet til urbefolkningen på øya.

Nydelige solnedganger på øya. Spesielt fra Mogan.

Mogan- koseligste havnen på øya. Her ligger det mange gode spisesteder.

I Mogan bodde jeg på Hotel Cordial Mogan. Her spilte jeg tennis med coach Monika. Tennis har blitt en stor passion, og på Gran Canaria er det mange muligheter å spille tennis. 

Velværssteder med SPA er også tilgjengelig på øya. Jeg testet både massasje, saltvannsbasseng og solseng med utsikt.

Jeg bodde noen netter i Maspalomas på Sea side Palm beach 5* hvor jeg fikk testet den fantastiske restauranten Sensi og med nydelig frokost buffet og lunch servering. Jeg gjorde qiqong med master i hagen og testet tennisbanen som ligger fint til mellom palmetrær og basseng.

Sanddynene i Maspalomas.

 

 

Tapas og treff med Gran Canaria wellnes og adventure sjef.

Agate- fineste stedet på øya spør du meg. Vill natur, frodig og med masse spennende frukter og plantasjer (både kaffe og vinplantasjer).

Tester Casa Romantico i valley of Agaete. Anbefalt restaurant av Michelin. For en matopplevelse!!! 7 retter med vin.

 

Og besøke til en liten vingård som var en helt unik opplevelse. Her dyrkes avokado og appelsintrær i mellom vinrankene i bratt ulendt terreng. Vingården ligger et stein kast fra en av øyas vulkaner og vinen bærer preg av det. En liten vinproduksjon, men med mye glede for prosessen av dem som legger hjerte og sjelen sin i å lage lokal vin. Vi ble servert avokado fra hagen med god spansk olivenolje med litt havsalt. Og eksotisk frukt og nytrukket kaffe. Alt fra egen produksjon. Nydelig!!

Alle foto rettigheter: Kaisa Hafredal