You are currently viewing 3 favoritt pesto oppskrifter

3 favoritt pesto oppskrifter

Her er oppskrift på 3 pesto favoritter:

Pesto gir mye smak!

Rød og grønn pesto er godt til salater eller som pålegg/mellompålegg i sandwicher og knekkebrød. Ertepestoen passer godt som tilbehør til fisk og kjøttretter.

1. Rød pesto

rødpesto

 150g fetaost
Jacobs Utvalgte har en veldig god fetaost som inneholder 70% fåremelk og 30% geitemelk
fra dyr som gresser fritt i det sentrale og nordlige Hellas
100 gram naturelle soltørket tomater
 1 dl økologiske solsikkefrø
ca 0,5 dl kaldpresset extra virgin olivenolje
nykvernet pepper (salt trengs ikke fordi fetaosten er salt nok)
en god håndfull med krydderurter f.eks basilikum, persille, timian eller oregano

Slik gjør du:

Start med å kverne solsikkefrø i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av ingrediensene og bland til en fin konsistens. Tilsett eventuelt mer olivenolje og kjør pestoen til ønsket konsistens.

2. Erte pesto

ertepesto
1 pakke økologiske grønne erter 280 gram fra go green
 1 dl økologiske solsikkefrø
safen av en halv lime
ca 0,5 dl kaldpresset extra virgin olivenolje
nykvernet himalayasalt og pepper etter smak
en god håndfull med krydderurter f.eks basilikum, persille, timian eller oregano

Slik gjør du:

Start med å kverne solsikkefrø i en kjøkkenmaskin. Tilsett resten av ingrediensene og bland til en fin konsistens. Tilsett eventuelt mer olivenolje og kjør pestoen til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Grønne erter er en god protein og fiber kilde. 
100 gram erter inneholder 5,2 gram protein, og 5,5 gram fiber
.

Se innlegget i KK, grønne erter er topp for helsen!

3. Grønn pesto

pesto2

en potte basilikumblader

 1 dl raspet parmesan

 1 dl ristede pinjekjerner

et fedd finhakket hvitløk

saften av litt lime eller sitron

 1 dl kaldpresset extra virgin olivenolje

nykvernet himalayasalt og pepper etter smak

Slik gjør du:

Start med å riste pinjekjerner i en stekepanne uten fett og kvern dem i en kjøkkenmaskin. Tilsett så resten av ingrediensene og kjør maskinen til pestoen får en god konsistens. Smak til med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.

#NYT #ren mat #spis bedre, ikke mindre

image