You are currently viewing 11 Tips for å opprettholde balanse i vanskelige tider

11 Tips for å opprettholde balanse i vanskelige tider

11 Tips for å opprettholde balanse i vanskelige tider

Situasjonen verden er blitt utsatt for i forbindelse med coronaviruset er utfordrende for alle. For enkelte er den ekstra utfordrende fordi en enten er i risikogruppen, eller har nære venner/familie som er det. Det er både helse og økonomisk utfordrende tid. Hvor enkelte merker det større enn andre utifra hvilke bransje de jobber i. Uavhengig av hvilke situasjon vi er i er det klokt å ta gode valg for sin fysisk og psykiske helse. Ta vare på seg selv betyr å styrke seg selv, slik at en kan ta bedre vare på dem rundt seg. Her er 11 tips for å opprettholde balanse i vanskelige tider. Tipsene passer egentlig til alle utfordringer vi er utsatt for i livet, ikke bare nå i forbindelse med coronatilstanden. Tipsene er ment for inspirasjon og glede. Ta med deg dem du likte og integrere dem i hverdagen din

 1. Daglige rutiner. Gode rutiner i hverdagen er viktig uavhengig om du går til arbeidsplassen, jobber hjemme eller ikke jobber. Opprettholde en normal døgnrytme er viktig for å skape flyt i hverdagen og ha god jevn energi. Forsøk å stå opp og legge deg til samme tid. Spis til samme tider som du pleier. Oppretthold gode vaner og vær i bevegelse hver dag.
 2. Bruk naturen! Naturen er ikke i karantene og det beste stedet å være utenom hjemme i disse dager er i naturen. Naturen er det beste stedet å koble av og hente energi. Dagslys, luften, kraften fra naturen er veldig viktig spesielt i disse dager. Gå lange turer, bruk stier hvor det ikke er så mange som går. Nå er tiden inne for å utforske naturen.
 3. Fysisk aktivitet. Tren hjemme. Knebøy, utfall, situps, planke etc kan gjøres hjemme kun med egen kroppsvekt. Vær kreativ med alternativ trening fra youtube kanaler. Det er mange supre øvelser du kan finne der. Test ut yogaøvelser for smidighet og balanse i kroppen.
 4. Mindfulness. Om mindfulness er helt nytt for deg så benytt muligheten nå til å utforske. Du kan laste ned en app på din smarttelefon hvor du kan følge en guidet minfulness/meditasjonsøvelse. Det finnes mange å velge mellom som er helt gratis. Poenget med minfulness er å trene opp evnen til å være tilstede i nuet. Ved å fokusere på pusten og kjenne tilstedeværelsen i kroppen. Fokus på pusten istedenfor tanker. Mindfulness er et allsidig verktøy til å mestre stress, tankespinn, smerte, bekymring og frykt. Mindfulness vil styrke din mentale evne til å fokusere og være klartenkt i vanskelige situasjoner. Mindfulness sender signaler til hele kroppen om at nå kan du slappe av og det vil gi deg mer overskudd i en utfordrende hverdagen.
 5. Styrke immunforsvaret. Dette er viktig hele året og ikke kun i disse korona tider. Du styrker immunforsvaret ved å spise mer naturlig mat og mindre raffinert mat. Redusere sukker og spise rikelig med mat rik på antioksidanter. Som feks grønnsaker, bær og nøtter. Lag ingefær og sitron te. Ta tilskudd av C-vitamin. (andre vitaminer som kan være styrkende er D og E-vitamin, sink og selen). Nesten 80 % av immunforsvaret ligger i fordøyelsen. Sørg for å få i deg tilstrekkelig fiber og prebiotisk mat (som er mat til de gode tarmbakteriene). Positive tanker og følelser styrker også immunforsvaret. Det er det ikke alle som vet
 6. UNNGÅ for mye mediaMedia har en tendens til å overdrive og vise det mest negative i verden. Verdensbilde er veldig sammensatt og perspektivet er mye større enn media klarer å belyse. Begrens nyhetskanaler, aviser og destruktive linker på sosiale media. Det betyr ikke at du ikke skal holde deg oppdatert på nyheter men du trenger ikke å følge med på alle saker til en hver tid.
 7. HUMOR. Situasjonen vi er i er alvorlig. Det er likevel viktig å ha humor i det daglige livet. Forsøk å dele morsomme historier og opplevelser med de rundt deg også. Ta frem gamle minner og bruk dem for det de er verdt. Sett på en komedie film eller se noen episoder av Friends. Det vil garantert få deg i bedre humør.
 8. Musikk og dans. Musikk er god terapi mot dårlig stemning og lav energi. Sett på noen gode låter og ta en dans. Dette er en super avkobling mot hode aktivitet. Vi er som regel for mye i hodet vårt, spesielt når vi er redde og usikre. Musikk spiller på andre nervesignaler og om du tar en dans aktiviseres enorfiner i kroppen som er vårt velværshormon. Endofiner stimuleres også når du trener eller ler. Ta en dans hver dag til favoritt låten din
 9. Unngå å krisemaksimere- ha håp. Det er lett å gå i et destruktiv tankemønster når frykt og usikkerhet tar oss. Tiden vi inne i er usikker og vi kan aldri vite helt sikkert hva som skjer. Det er jo med livet vårt generelt. Vi har ingen garanti for noe som helst. Ta en dag av gangen. Vente å se hva som skjer, er bedre enn å bruke energi på å tenke seg til mulige scenarier. Forsøk å være i kjærlighetenergi enn i fryktenergi Hverdagen blir bedre ved å fylle hjerte med håp enn med frykt. De fleste bekymringer blir det aldri noe av. Problemer løser seg bedre enn vi ofte tror. La oss håpe at verden blir et bedre sted etter det vi nå er igjennom.
 10. Flytt fokus. Ring en venn du ikke har snakket med på lenge. Hør hva personen opplever og utvid perspektivet. Når vi er inne i noe vanskelig og utfordrende er det lett å være mye i sitt eget hodet. Det å flytte fokus fra seg selv til andre kan sette i gang nye positive tanker og ideer.
 11. Takknemmelighet. Vær takknemlig for at du bor i Norge. Vær takknemlig for at vi bor i en rik stat som tar ansvar. Vær takknemlig for de små tingene i hverdagen du kan glede deg over. Alle som sitter hjemme i karantene har mer tid til å gjøre de tingene vi tidligere ikke hadde tid til eller nedprioriterte. Det kan være å lese den boken som ligger på hyllen. Spille spill med familien. Være kreativ med å male eller vaske i skapene for den saks skyld. Snu tankene over til det du kan være takknemlig for og det du faktisk kan gjøre i dagens situasjon. Dette gjelder forøvrig i livet generelt. Fokus på det du kan og kjenn glede med de små verdifulle ting

Lange dager? Gå inn for å lære deg noe nytt. Lær deg et nytt språk på Duolingo (.com eller APP). Last ned en Podcast om et tema du er nysgjerrig på. Se en Ted talk på youtube. Det er så mye interessent og lærerikt å bruke tiden på

#balanseihverdagen #håp #kjærlighet