Dette er min absolutt favoritt vegetar gryte. Den er enkel å lage, har masse gode smaker, kan varieres i det uendelige og er en vegetar rett rik på proteiner som passer utmerket på en kjøttfri dag!

♦Denne gryten er en stor favoritt på yoga og matturene i marka

krydder currygryte

ingrediensercurrygryte

Ingredienser

♣♣ 1 boks økologisk 100% naturlig kokosmelk  go tan naturlig kremet kokosmelk anbefales
♣♣ 1 boks økologisk tomatsaus
♣♣  3 dl vann
Krydder: gurkemeie, curry, garam masala, (paprika, cayennepepper, ingefær,) himalayasalt og pepper (se bilde av krydder ovenfor) eventuelt også 1 ts Currypaste
1 liten chili
2 sjalottløk
1/2 til 1 stk purre
litt finhakket fennikel
1 stor søtpotet
1 boks grønne linser eller røde linser
1 boks kikerter
brokkoli biter er også godt i gryten eller andre grønnsaker du liker

Topping

friske urter– velg din favoritt- persille, oregano, timian eller koriander
 ostebiter av hvit geitemelk (balsfjord fra Tine er mild og veldig god)

Slik gjør du:

vegetar curry gryte, 2-3 personer

currygryte

  1. Start med å frese finhakket chili, løk, purre og fennikel  i litt rapsolje eller ghee (klarnet smør) i en gryte sammen med himalaysalt og pepper. En le creuset gryte er ideelt å bruke.
  2. Tilsett søtpotet, eventuelt brokkoli eller andre grønnsaker du vil ha i gryten og la alt surre rundt noen minutter.
  3. Tilsett tomatsaus, kokosmelken og vann (fylle opp tomatsausboksen med vann og hell rett oppi).
  4. Tilsett krydder. Gurkemeie, curry, garam masala, paprika, cayennepepper og ingefær, Ca 1 ts av hver (kvart ts av ingefær og cayennepepper). Smak deg frem til du får den styrken du ønsker. Om det blir for sterkt så kan du tilsette litt lime og eventuelt litt honning.
  5. La alt småkoke på lav temperatur i 10-15 min til søtpotetene er møre.
  6. Tilslutt tilsettes linser og kikerter (husk å skylle dem godt først). Belgvekster trenger ikke lang koketid, de trenger kun å varmes opp. Du kan også tilsette litt friske krydderurter på slutten av koketiden.
  7. Når gryten er klar for servering topper du serveringsskålen med friske krydderuter, nykvernet pepper og biter av geitemelk osten.
  8. NYT♣ Friskt vann tilsatt sitron, appelsin eller agurk smaker godt til gryten.

#currygryte #vegetar #myesmak #kjøttfridag

curry gryte

Oppskriften er inspirert etter 1 måneds opphold i eksotiske India (Risikesh og Goa)