Dette er min absolutt favoritt vegetar gryte. Den er enkel å lage, har masse gode smaker, kan varieres i det uendelige og er en vegetar rett rik på proteiner som passer utmerket på en kjøttfri dag!

♦Denne gryten er en stor favoritt på yoga og matturene i marka

krydder currygryte

Krydder av høy kvalitet er viktig for å få riktig og god smak.

Vegetar curry gryte

Ingredienser 

♣♣ 1 boks økologisk 100% naturlig kokosmelk  go tan naturlig kremet kokosmelk anbefales
♣♣ 1 boks økologisk tomatsaus
♣♣  3 dl vann
Krydder:
♣ gurkemeie, curry, garam masala (eventuelt også paprika, cayennepepper og ingefær)
♣ himalayasalt og nykvernet pepper
 1 ts Currypaste (kan sløyfes)
1 liten chili
2 sjalottløk
1/2 til 1 stk purre
1/2 fennikel
♣ 1 liten pepperrot
1 stor søtpotet
1 boks grønne linser eller røde linser
1 boks kikerter
 Varier med ulike grønnsaker i gryten (feks brokkoli, gulrøtter etc)

Topping

friske urter– velg din favoritt- persille, oregano, timian eller koriander
 ostebiter av hvit geitemelk (balsfjord fra Tine er mild og veldig god)
eller noen biter mozzarella/buffalo ost

Slik gjør du:

vegetar curry gryte, 2-3 personer

currygryte

  1. Start med å frese finhakket chili, løk, purre, pepperrot og fennikel  i litt kaldpresset rapsolje eller ghee (klarnet smør) i en gryte sammen med himalaysalt og pepper. En le creuset gryte er ideelt å bruke.
  2. Tilsett søtpotet, og eventuelt andre grønnsaker du vil ha i gryten og la alt surre rundt noen minutter.
  3. Tilsett tomatsaus, kokosmelken og vann (fylle opp tomatsausboksen med vann og hell rett oppi).
  4. Tilsett krydder. Gurkemeie, curry, garam masala, (eventuelt litt paprika, cayennepepper og ingefær), Ca 1 ts av hver (kvart ts av ingefær og cayennepepper). Tilsett også litt currypaste for å få mer markant currysmak i gryten.  Smak deg frem til du får den styrken du ønsker. Om det blir for sterkt så kan du tilsette litt lime og eventuelt litt honning.
  5. La alt småkoke på lav temperatur i 10-15 min til søtpotetene er møre.
  6. Tilslutt tilsettes linser og kikerter (husk å skylle dem godt først). Belgvekster trenger ikke lang koketid, de trenger kun å varmes opp. Du kan også tilsette litt friske krydderurter på slutten av koketiden.
  7. Når gryten er klar for servering topp med nykvernet pepper og friske krydderurter. Det er også veldig godt å toppe med noen biter av hvit geitemelk ost eller mozarella ost som smelter inn i gryten.
  8. NYT♣ Friskt vann tilsatt sitron, appelsin eller agurk smaker godt til gryten.

#currygryte #vegetar #myesmak #kjøttfridag

curry gryte

Oppskriften er inspirert etter 1 måneds opphold i eksotiske India (Risikesh og Goa)