You are currently viewing Vafler- Proteinrike uten gluten og melk

Vafler- Proteinrike uten gluten og melk

Grove smarte sunne kjempe gode mettende vafler

Disse vaflene er supre som turmat (proteinrike), kveldskos eller å erstatte den tradisjonelle vaffelrøren. De er ekstra mettende fordi oppskriften inneholder kokosmelk og godt med frø. Disse kan serveres til alle som har matintoleranse fordi de er både uten gluten og melk.

Oppskrift vaffelrøre ca 6 plater

• 2 økologiske egg
• 1 boks med kvalitet kokosmelk (250 ml) blandet med 2,5 dl vann= 5 dl væske
• 1 ts ceylon kanel + 1 ts kardemomme
• en god klype himalayasalt
• 1,5 dl økologisk glutenfri havregryn
• 4 ss bokhvetemel
• 4 ss kokosmel
• 2 ss psyllium husk
• 1 ts bakepulver
• 2 ss chiafrø
• 2 ss knuste linfrø
• 1 ss vegansk protein pulver (kan sløyfes, anbefaler denne)
• 1 ts honning (kan sløyfes)

• Stekes i extra virgin kokosolje

Slik gjør du:

  1. Start med å vispe egg, tilsett kokosmelk/vann, himalyasalt og krydder. Rør godt.
  2. Tilsett resten av ingrediensene, bland godt og sett røren i kjøleskapet for å svelle minimum 20 min. Gjerne lenger.
  3. Stek vaflene i et vaffeljern smørt med kokosolje.
  4. Nytes med det du liker best på vaflene dine! Brie er veldig godt, eller nyrørte blåbær og selvsagt brunost.

• Mer inspirasjon? Se flere sunne oppskrifter her.