Søtpotetchips- sunnere alternativer til snacks

Søtpotetchips

Ingredienser:

2 middels store søtpoteter

1-2 ss kokosolje

himalayasalt eller havsalt etter ønske

Andre krydder du kan bruker er:

Pepper
Paprikapulver
Cayennepepper
Rosmarin
Timian

søtpotet

 

  1. Forvarm ovenen på 200 grader.
  2. Vask søtpoteten, skrell den og skjær søtpoteten i tynne skiver med en ostehøvel eller kniv.
  3. Bland skivene inn i olje og legg dem på et stekebrett som er dekket med bakepapir. Ha over salt og  krydder etter ønske.
  4. Stekes i ca 10 minutter- ta ut stekebrettet og snu og vend på skivene slik at de blir jevnt stekt.  Sett brettet tilbake i ovnen og stek ca 10-12 min til «gullene» er gyldne brune, kantene er sprø. Noen av skivene vil være litt myke i midten.
  5. La de hvile noen minutter før de serveres slik at de blir sprø i midten også.

 

Søtpoteten

I likhet med poteten, kommer også søtpoteten opprinnelig fra Sør-Amerika. Navnet til tross, søtpoteten er ikke i slekt med poteten og smaken er en ganske annen. Den er søtere enn vanlig potet og kan minne litt om gulrot.

Søtpotet er svært rik på betakaroten, vitamin C, mineralet kalium, kostfiber og andre næringsstoffer. Den guloransje fargen i søtpotet gir deg betakaroten, et næringsstoff som både er en antioksidant og kan omdannes til vitamin A.

#sunnersnacks#søtpotetchips

søtpotetchips

 Har du prøvd grønnkålchips?