Sunne lapper

Lapper er perfekt til frokost eller til kos for små og store.

Det er enkelt å mikse sammen en røre og følgende oppskrift er basert på sunne gode råvarer. Det er gitt alternative ingredienser for glutenfri lapper. I oppskriften kan du lure inn ekstra næringsrike ingredienser og det smaker fremdeles godt for de små.

Chiafrø, hampfrø, nypepulver og  hvetekim er godsaker som passer godt i denne lapperøren!


Ingredienser:

Oppskriften er beregnet til 2-3 personer

2 dl melblanding- f.eks blanding av rug, spelt og emmermel
For glutenfritt: Blanding av mandelmel, kokosmel og bokvetemel
 1 dl økologisk havregryn. For glutenfritt: bokveteflak/glutenfri havregryn
 1 ts bakepulver
 2 ts chiafrø
 1 ss psyllium husk (kan sløyfes)
 1/2 ts himalaya salt
 1 ts råhonning/eller en liten hakket banan
 3 ss rapsolje
 2 egg (chiafrø og johannesbrød-kjernemel kan erstatte egg)
 1 dl cottage cheese
√ 1 dl gresk yougert
1 dl Cultura eller mandelmelk

√ Tilsett det du ønsker av feks. Chiafrø, hampfrø, knuste linfrø, havrekli , rice bran og litt nypepulver og/eller camu camu pulver for antioksidanter og C-vitaminer


Fremgangsmåte:

  1. Visp eggene sammen og tilsett cottage cheese, yougert eller melk.
  2. Videre så blander du inn de tørre ingrediensene.
  3. Så tilsetter du honning/banan og rapsolje.
  4. La røren stå å hvile i minimum 20 min før steking.
  5. Steke lappene i Røros smør, ghee eller rapsolje.

Lappene smaker godt med:

#lapper #bær