You are currently viewing Søtpotetkaker med gurkemeie

Søtpotetkaker med gurkemeie

Næringsrik søtpotet med medisinsk gurkemeie

Søtpotet er svært rik på betakaroten, vitamin C, mineralet kalium, kostfiber og andre næringsstoffer. Den guloransje fargen i søtpotet gir deg betakaroten, et næringsstoff som både er en antioksidant og kan omdannes til vitamin A. Søtpotet går under betegnelsen supermat!

søtpotet

Gurkemeie er et medisinsk krydder som inneholder stoffet curcumin, som blir kalt «naturens kortison».  Det er en kraftig antioksidant og stoffet virker betennelsedempende. Det har også en smertelindrende effekt og forskere hevder det kan forebygge en rekke kroniske sykdommer med sin antiinflammatorisk og stimulerende effekt på immunforsvaret.

gurkemeie
Fra krydder til medisin! For økt opptak spis gurkemeie sammen med pepper!

Søtpotetkaker ca 8 stk

Ingredienser:

1 stor revet søtpotet
2 finhakket vårløk
 1 liten finakket purre (prebiotisk- mat for gode tarmbakterier)
2 økologiske egg
3 ss speltmel
1 ts havsalt/himalayasalt
2 ts gurkemeie
 litt nykvernet pepper
1/2 lime
kaldpresset rapsolje eller olivenolje

steking: smør eller rapsolje

Slik gjør du:

Søtpotetkaker

  1. Skrell og riv søtpoteten. Bruk gjerne en mandolin.
  2. Tilsett finhakket vårløk og purre.
  3. Rør inn egg, mel og krydder.
  4. Tilsett lime og rapsolje/olivenolje.
  5. Bland alt godt sammen.
  6. Stek på middels varme. Press blandingen litt utover og gjennomstek på begge sider.
  7. De holder seg ikke perfekt sammen, men de blir veldig gode på smak.
  8. Server varme!

Fennikel og eplesalat  smaker veldig godt sammen med søtpotetkaker♠

#søtpotetkaker 

søtpotetkaker

#gurkemeie #medisinsk krydder

gurkemeie