VEGETAR RISOTTO

Oppskrift til ca 2 personer

♦ 4 dl grønnsakskraft
♦ 1 sitron, bruk både skall og saften
♦ 2 ss extra virgin olivenolje
♦ 2 sjalottløk, finhakket
♦ 1 purre, finhakket
♦ 1 hvitløksfedd, presset
♦  friske krydderurter, timian eller oregano
♦  havsalt og nykvernet pepper
♦ 2 dl arborioris- økologisk fullkornsrisotto italiens arborio
♦ 2 dl babyspinat
♦ 2 dl grønne erter (rik på proteiner og fiber)

Slik gjør du:

vegetar risotto

1. Varm grønnsakskraften i en kasserolle. F.eks 1 Buljong tilsettes 4 dl vann og varmes opp.

2. Riv skall av 1 sitron og sett til side. Og press saften av sitronen og sett til side.

3. Varm olivenoljen i medium varme i en annen kasserolle og tilsett løk og purre. Det skal bli mykt og blankt før du tilsetter krydderurter, hvitløk, litt salt og pepper. Det tar ca. 5 minutter.

4. Tilsett risen og sitronsaften. Bland godt og spe på med varm grønnsakskraft. Tilsett litt av gangen til risen er mør og kremete – og lett flytende. Det tar ca. 15-20 minutter.

5. Tilslutt rør inn sitronskall, spinat og erter. Litt revet parmesan er også godt å vende inn på slutten.

6. Server med én gang men nykvernet pepper og friske krydderurter på toppen. Bon Appetit!

#risotto #vegetar