råsjokolade

Super god rå sjokolade

√ uten sukker, mel og melk
√ kun naturlig søtning
√ Rå betyr ingen varmebehandling- ingen steking
√ Rik på næringstoffer og antioksidanter

Ingredienser:

2 dl økologisk rå kakaopulver

2 dl økologisk kokosolje (smeltet i vannbad- unngå oppvarming)

2 dl paranøtter

10 dadler, uten stein

1 klype Himalayasalt

1 kvart ts ekte økologisk vaniljepulver (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:

  1. Start med å grovhakke paranøtter i en kjøkkenmaskin.
  2. Hell nøtteblandingen over i en bolle mens du kjører dadler sammen med litt vann til en daddel paste.
  3. Tilsett flytende kokosolje, kakaopulver, vaniljepulver og himalayasalt og kjør maskinen til du får en jevn blanding. 
  4. Tilslutt tilsetter du de grovhakkete paranøttene.
  5. Hell blandingen i en kvadrat/avlang liten bakeform (med bakepapir). Bruk en slikkepott og fordel sjokoladeblandingen utover. Pass på at du ikke bruker en for stor form slik at sjokoladen bli for tynn.
  6. Legg formen i fryseren til sjokoladen stivner (ca 2 timer).
  7. Skjær sjokoladen opp i passe store biter og oppbevar i tett boks i fryseren. Sjokoladebitene kan spises omtrent med en gang du tar de opp fra fryseren. De kan også oppbevares i glasskrukke i kjøleskapet i noen uker.
  8. Vips så har du hjemmelagd sunn sjokolade du kan nyte med god samvittighet!

Enjoy ♥

#råsjokoade#raw #naturlig søtt #antioksidanter

råsjokolade