Super god raw sjokolade

♥ uten sukker, mel og melk
♥ kun naturlig søtning
♥ raw betyr ingen varmebehandling- ingen steking
♥ rik på næringstoffer og antioksidanter- høyt kakaoinnhold

Ingredienser (stor porsjon):

2 dl økologisk rå kakaopulver

2 dl økologisk kokosolje (smeltet i vannbad- unngå oppvarming)

2 dl paranøtter

10 myke dadler, uten stein

1 klype himalayasalt

1 kvart ts ekte økologisk vaniljepulver (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:

  1. Start med å grovhakke paranøtter i en kjøkkenmaskin.
  2. Hell nøtteblandingen over i en seperat bolle mens du kjører dadler til en «daddelpaste».
  3. Tilsett rå kakaopulver, vaniljepulver, himalayasalt og flytende kokosolje. Blend til du får en jevn blanding. 
  4. Tilslutt blendes inn de hakkede paranøttene.  
  5. Hell blandingen i en kvadrat/avlang bakeform (med bakepapir). Bruk en slikkepott og fordel sjokoladeblandingen utover. Pass på at du ikke bruker en for stor form slik at sjokoladen bli for tynn. (ca 1 cm høy).
  6. Legg formen i fryseren til sjokoladen stivner (ca 1 time).
  7. Skjær sjokoladen opp i passe store biter og oppbevar i tett boks i fryseren. Sjokoladebitene kan spises omtrent med en gang du tar de opp fra fryseren. 
  8. Nå har du hjemmelagd sunn sjokolade du kan nyte med god samvittighet når søt behovet melder seg!

Enjoy ♥

#sjokoade #raw #naturligsøtt #antioksidanter